Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 970 kJ / 3 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,30 g |
Tuky | 283,53 g |
Vláknina | 18,46 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 6,07 g |
Sůl | 15,15 g |
Sacharidy | 47,25 g |
Postup přípravy
Slaninu nařežeme na delší, silnější špalíčky a těmi maso prošpikujeme. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na drobnější kostičky.
Aby maso při dušení udrželo tvar, utáhneme ho nití. Poté ho osolíme a zlehka opepříme. Krok 2: Čerstvá rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme ze slupky a rozřízneme je na čtvrtiny. Na čtvrtiny rozřízneme také nakládaná rajčata. Krok 3: Pokud má cuketa zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji pořádně opláchneme a nakrájíme na kostky.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Krok 4: Do papiňáku dáme nakrájenou slaninu. Až pustí tuk a začne lehce růžovět, přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Na takto připravený základ dáme zprudka po všech stranách zatáhnout maso. Krok 5: Maso podlijeme vývarem, přidáme všechny ostatní suroviny a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 50 minut. Krok 6: Po ochlazení hrnec otevřeme, maso a rozmarýn vytáhneme, do šťávy dáme na zjemnění plátek másla a ještě minutku povaříme.
Nití zbavené maso nakrájíme na porce a podáváme, nejlépe s rýží.
Zveřejněno 26. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka s cuketou a rajčaty, na rozmarýnu, v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gl4K
Moje poznámka
Hovězí kližka s cuketou a rajčaty, na rozmarýnu, v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gl4K
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka recept,
hovězí kližka
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina gazdovská,
vývar hovězí,
cibule,
česnek,
cuketa,
rajče,
rajče sušené,
hořčice kremžská,
rozmarýn,
máslo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře