Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aldozlom aldozlom

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 079 kJ /
1 214 kcal
Bílkoviny224,90 g
Tuky13,30 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo, ale aby zároveň nebyl moc velký. Jinak by se mohlo začít nedostatečnou teplotou začít dusit a vytekla by z něj šťáva.
Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Krok 2: Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě. Krok 3: Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe. Krok 4: Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.

Zveřejněno 28. 9. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8J4j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8J4j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Skvělý recept.Také bylo masíčko skvělé. Prostě super ňamka!:-)

Oprava žádné drama, bývá to leckdy horší. Myslím, že minimálně polovina receptů zde je za pomoci CtrlC a CtrlV ;-). Pokud je uveden zdroj a smazána cizí fotka, tak recept cti netratí. Je to dobrota, dělám stejně, jen toho vína padne nějak víc :-)

Lenunka: To by dopadlo ještě hůř to by byla esej na 2 stránky, příště to Snad zvládnu popsat svýma slovy.

aldozlom: však jo, ale pak je dobré to popsat vlastními slovy :-) a dolů do poznámky hodit odkaz na zdroj, ale kopírovat to celé je trošku nefér k ostatním, kteří poctivě napíšou svůj vyzkoušený postup :-) nebo ne? :-)
a vlastní fotka, i kdyby nebyla výstavní, se tu taky cení :-)

Lenunka: Dnes jsem to dělal a recept se osvědčil a chtěl se podělit i zde nemyslel sem to nějak zle.:-(;-(

Lenunka: Colombooo:yes::yes::yes::yes::yes:

Ještě je třeba opravit brmborovou kaši v názvu ;-):-8

aldozlom: to jo...brmborová kaše...:no:

aldozlom: on je zkopírovaný i text...hmmm...nevím, jaký má smysl vkládat takový recept :-((
fotku smažou moderátorky, když to neuděláte vy

Lenunka: pokud bude vadit tak bez problémů smažu.:yes:

aldozlom: tady se ale smí přidávat jen vlastní fotky, je to v pravidlech ;-)

Lenunka: já když to dělám tak to na fotce vypadá strašně jinak ano stáhl sem si jí.

Lenunka: Leni byla jsi rychlejší..:-D

Je to vaše vlastní fotka ?

https://www.idnes.cz/hobby/domov/teleci-licka-na-c...

ale kradená fotka se najde coby dup:-)

Tématické fráze:
jak se vaři lička, hovezi licka idnes, hovězí líčka s s bramborovou kaší, jak se vari líčka recept, recept hovězí líčka na víně, hovězí na víně s s bramborovou kaší, hovězí líčka, líčka s bramborovou kaší, hovezi licka s bramborovou kasi, hovězí líčka na víně top recept, příprava jídla z hovězích líček, jaké víno použít na vaření hovězích líček, hovezi na vine s bramborovou kasi, hovězí líčka s bramborovou s bramborovou kaší, hovězí omáčka s kasi, jaké maso použit místo líček ?, hovezi lička na vine a bramborove pyr, jaké víno použít na vaření líček

Suroviny:
líčka hovězí, mrkev, petržel, protlak, sůl, pepř, víno červené, cibule, máslo

Přidat fotografie receptu