Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselé býčí koule

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie82 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy. Krok 2: Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme ostatní zeleninu, po chvíli i mleté papriky, osmahneme dohromady a přidáme k masové směsi. Krok 3: Přikryjeme a dodusíme doměkka. Chvíli před dokončením zahustíme trochou mouky v kapce vody a dovaříme.
Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 21. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé býčí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k59Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé býčí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k59Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Pepa z Kozojed 28. 6. 2013 11:13
Na výkend jseme si s koupily býčí žlázy tak si je uděláme jako řízek obalovaný a k tomu pivečko to bude pochoutka:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

na řízečky sqwělééé,ale tohle musím vyzkoušet...+:yes::-O:yes:

V pátek jsem je zrovna koupila,už jsem je nejedla nejmín 30 let. Ale jako mladá to byla naše vyhledávaná pochoutka.Nejlepší jsou smažené jako řízek.Už se hrozně těším.

:-)Odhoď předsudky a vyzkoušej:yes:Mně víc chutnají smažené, než dušené - třeba jako řízečky. Recept na ně tu taky je;-)

Tak tohle se mi moc do pusy vzít nechce, ale když to tak všechny chválíte, tak asi přehodnotím názor. Jsem zvor zvědavý. Jedny máme v mrazáku, přítel mi slibuje, že mi je jednou udělá a že to ani nepoznám. Zatím tam ještě jsou. Ale jinavšem dobrou chuť!!!!:-)):-)):-)):-p

Cathleen, ja si z Hodonína nosím konský salám, u nás sa zoženie málokedy. Zjem všetko - beriem to jednoducho ako MASO, nesmiem si predstaviť, ako to vyzeralo predtým, za živa. To by som umrela asi od hladu...

Cathleen:-)parádička-jedu k vám:-D.Ty ale umíš provokovat člověka na dovče:-S;-):-).Taky dělám jako směs,ale na způsob číny a je fakt dost šmrncovní jídlo:-p.Opět boďka:yes:

Barevné jídlo = veselé....proto;-). Býků by mi mohlo být jen líto, ale tímhle způsobem přemýšlet nemůžu, protože pak bychom museli z jídelníčku vyřadit vlastně všechno maso:-//Jediný, co fakt nemůžu, je konina - segra chová spoustu koní a poníků....

Prečo sú veselé?
Švagor veterinár takto robí aj z kančích vajíčok...(z mladých samčekov - prasiatka) ale tie mi akosi nesadli...

Ivuš, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). Posílám pátý bodík. :-)):yes::yes::yes:

Tak to je kvalita :-!:-!:yes:+

:yes:Tak tohle miluju!!!!na jakýkoli způsob a i můj tchán - jen musím říct, že jsme jediní z naší velké rodiny, kdo tohle papá na jakýkoli způsob. A řízky z nich :-p:-p:-p. takže když jsem chtěla udělat tchánovi radost na oslavě, tak už tušil, jaká ingredince to bude:-*:-*:-p

Jiřinko, já to pojala vesele, protože jsou veselé i v názvu, ale je fakt, že jsem si za boha nevzpoměla na jiný a slušný název:-D:-))

Ani nevím jestli bych to mohla jíst,nikdy jsem je nejedla a teď ten výraz "spermosliz" :-(:-O....I když vypadá to na fotce krásně a kdybych nevěděla co je to..... :yes::-D:-D.Nechci tímto nikoho odrazovat,jenom vyjadřuji svůj pocit :-*:-*Cathleen promiň :-))

:-D:-Dspermosliz...!:yes: U nás je seženeš normálně, nejsou ani drahý (50kč/kg)

Tématické fráze:
býčí žlázy recept, bíčí koule, bíčí žlázy, býčí žlázy, býčí žlázy recepty, kančí koule, bici koule recept, recept na byci zlazy, veselé recepty, býčí kule, recept bičí koule, recepty býčí žlázy, kančí žlázy, recept byčí žlázy, smažené býčí žlázy, bíčí koule recepty, recepty-býčí koule, recept na bíčí koule, byčí maso, rizky z bycich kouli

Suroviny:
býčí žláza, špek, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, nať celerová, pórek, rajče, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka

Přidat fotografie receptu