Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 973 kJ /
1 906 kcal
Bílkoviny31,20 g
Tuky169,90 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,00 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji a povaříme cca 5 minut kapustičky, které jsme zbavili košťálu a vrchních poškozených lístků. Vybereme je z vody a necháme okapat. Krok 3: Do pekáčku dáme kousky hřibů, růžičky kapusty, osolíme, posypeme slaninou, přidáme tymián a mírně zakápneme olejem. Zakryjeme a dáme do trouby, vyhřáté na 180° a pečeme přibližně 20 minut, do změknutí kapustiček. Je-li třeba, mírně podlijeme. Ke konci pekáček odkryjeme a necháme dopéct dozlatova. Krok 4: Jako přílohu jsem měla bylinkový kuskus, ale stačí jen bagetka.

Zveřejněno 30. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3Jr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3Jr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško díky;-):-K

:-):-*:yes::yes: paráda :-K

Anna Kocikova: Aničko děkuju, je to taková nenáročná rychlovka;-):-)

Recept se mi líbí:-8Pěkně jsi to připravila:-K

Tématické fráze:
pečené hřiby, anna ruzickova

Suroviny:
houba hřib, kapusta růžičková, slanina anglická, sůl, tymián čerstvý, olej

Přidat fotografie receptu