Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepenice s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 317 kJ /
793 kcal
Bílkoviny48,19 g
Tuky8,09 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,00 g
Sacharidy119,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši. Krok 2: Během vaření brambor na plnější lžíci sádla (případně másla) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso a ještě chvíli smažíme. Do hotové horké kaše přidáme na drobnější kusy pokrájené zelí pokojové teploty a cibulovo-uzenou směs. Krok 3: Vše dobře promícháme, případně dle chuti ještě osolíme. Podáváme samostatně, třeba jen s dozlatova osmaženou cibulkou nebo s opečenou uzeninou dle vlastního výběru (klobásky, špekáčky...).

Zveřejněno 30. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3w7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3w7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Eja57: ...přesně tak!:-K:-K:-K

hospodyne: ...tak to máme podobně;-):-D:-K, ...nakládáme do zelí (na dno sudů) i celé hlávky, aby bylo i na plněné zelné listy <3:-Q:yes:

Veronika.Hrozna: my mame sud s kapustou v spajzi, nemame pivnicu. Tlacime 40 kg, na V. Noc varim poslednu a sme len dvaja, kym nepridu potomkovia. Kupujeme uz rezanu, teda pred nami ju rezu, chodime pre nu do Stupavy. Tlacenie kapusty v novembri je kazdorocny ritual, na terase manzel maka a rad.

hospodyne: Já bych taky založila, ale mám teplý sklep.

:yes: do lepenice tepelně neupravené zelí...s dušeným to není ono....

recepty73: mohla bych to jíst každý den. Pro někoho k nevíře, ale každý rok nakládáme cca 60 kg zelí i víc. Jsme velká rodina a skutečně ho spotřebujeme. S oblibou říkám, že jsem v minulém životě byla brambora nebo hlávka zelí.:-)

hospodyne: ...děkuji:-K:-K:-K

:yes::yes:

Tématické fráze:
lepenice recept, uzené maso recepty, lepenice, lepenice s uzenym.masem, recepty s uzeným masem, uzené maso recept, recepty z uzeného masa, sunkofleky že spekacku, bramborová lepenice s s uzeninou, recept uzené maso, jihočeská lépe n ice s uzeným, lepenice z bramborových knedlíků, jihočeská lepenice s uzenou krkovicí, uzené maso, recept na lepenici, recepty na uzené maso

Suroviny:
brambory, sůl, kmín drcený, brambory, zelí kysané, maso uzené, cibule, sádlo, majoránka

Přidat fotografie receptu