Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 998 kJ /
1 912 kcal
Bílkoviny35,60 g
Tuky122,51 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy147,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Robertova hnědá omáčka:
Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr přidáme hořčici a zjemníme máslem. Krok 2: Ředkvičková omáčka:
Očištěné ředkvičky nastrouháme a osmahneme na oleji, hned je zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem a octem dobře provaříme, na závěr zalijeme smetanou s promíchanou sekanou petrželkou. Krok 3: Řeřichová omáčka:
Salátovou okurku nastrouháme najemno, přidáme sekanou řeřichu, hořčici, ochutíme cukrem, solí a pepřem, přidáme mléko a mírně povaříme. Na závěr přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Prohřejeme. Podáváme k masu, velikonočním mletým masům, přeléváme jí vejce apod. Krok 4: Sardelková jednoduchá:
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, sardelky jemně rozsekáme a rozetřeme na kaši, přidáme do jíšky, zředíme mlékem, krátce povaříme do hladké hmoty. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo s bramborem. Krok 5: Sardelová omáčka se smetanou – podle Marie Janků-Sandtnerové:
Připravíme žlutou jíšku s cibulkou, zředíme jí polévkou, povaříme, načež jí procedíme a zamícháme do ní utřené, prolisované sardelové máslo, sladkou smetanu a malounko soli.

Zveřejněno 1. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3KB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tejaja: to je od Tebe moc hezké:-*;-(

Mala som posledné redkvičky, tak som urobila redkvičkovú omáčku. Je skutočne výborná. :yes::-*

Tématické fráze:
sardelová omáčka

Suroviny:
víno bílé, máslo, protlak rajčatový, cibule, hořčice kremžská, ředkvičky, olej, mouka hladká, kost, ocet, smetana kysaná, petrželka, řeřicha, mouka, hořčice, okurka salátová, cukr, pepř, mléko, sádlo, mouka hladká, mléko, máslo, mouka, cibule, máslo, smetana, sůl

Přidat fotografie receptu