Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 218 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,66 g |
Tuky | 93,15 g |
Vláknina | 17,05 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 731 mg |
Sůl | 1,64 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou vejce, mouku, mléko a 3 lžíce oleje do hladkého těsta bez žmolků. Směs vlijeme k játrům s cibulí, promícháme, podle chuti osolíme a necháme cca 20 minut odpočinout.
Krok 2: Zatím nasekáme na kostičky 2 cibule a na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Na zbylém oleji v pánvičce necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a smažíme až začne mrkev zlátnout. Přendáme na talíř .
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Zveřejněno 3. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Moje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 53 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 55 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
játrové palačinky,
játrové dortíky,
játrový dort palacinkovy,
dort z jatrovych palačinky
Suroviny:
játra kuřecí,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
mrkev,
olej slunečnicový,
majonéza,
sůl,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (8)