Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrový dort podle starého receptu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 218 kJ /
1 725 kcal
Bílkoviny102,66 g
Tuky93,15 g
Vláknina17,05 g
Cholesterol 2,41 g
Sodík 731 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy114,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou vejce, mouku, mléko a 3 lžíce oleje do hladkého těsta bez žmolků. Směs vlijeme k játrům s cibulí, promícháme, podle chuti osolíme a necháme cca 20 minut odpočinout. Krok 2: Zatím nasekáme na kostičky 2 cibule a na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Na zbylém oleji v pánvičce necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a smažíme až začne mrkev zlátnout. Přendáme na talíř .
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.

Zveřejněno 3. 10. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Za recept děkuji mé známé paní Oksaně, která říká, že v jejich kraji se bez tohoto dortu neobejdou žádné oslavy. Ráda zkouším recepty z cizích zemí a tento slaný dort je opravdu výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový dort podle starého receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VE3X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový dort podle starého receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VE3X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: děkuji:-K, já také dělávám různé palačinky naslano červené, zelené atd. vždy mají úspěch ale tohle je fakt něco jiného. Překvapila mě chuť a lehká příprava, velmi pěkně se pečou. Jestli zkusíš dej prosím fotečku. Až to budu dělat příště tak dám víc cibule do náplně , je moc dobrá. Hezký večer <3:-K:-D

Souhlasím s předřečnicemi - zajímavý recept, bude to určitě moc dobré, jako všechny Tvoje recepty :yes::-K
( Palačinkové "dorty" občas dělám - sladké i slané, je to prima změna, zas něco jiného. Už jsem dělala jednou jako netradiční pohoštění slané "jednoporcovky", tenké palačinky jsem dělala v lívanečníku, plnila sýrovými a šunkovými pomazánkami, pažitka pro oživení, 6 na sebe a dozdobila, vypadalo to dobře a i to dobře chutnalo...)

magdalenka: děkuji:-) paní Oksana je z Ukrajiny ale recept je zřejmě starý ruský jelikož ho dědí po generace Jestli zkusíte přidejte prosím foto - díky . :-KHezký den

Marie, vdaka za krasny a netradicny recept. Urcite vyuzijem, velmi sa mi paci. Prosim, odkial pochadza? Dakujem.

Hambro: děkuji, přidejte foto , určitě se povede :-K hezký den

Lenunka: děkuji, je to opravdu moc dobré, pokud máte rádi játra neváhejte, je to lehké a dobře se dělá :-K hezký den

Krásný dort a věřím, že i chuťově výborný . Určitě vyzkouším :-K

vypadá to opravdu lákavě :-):yes::-K

Tématické fráze:
játrové palačinky, játrové dortíky, játrový dort palacinkovy, dort z jatrovych palačinky

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, mouka hladká, mléko, cibule, mrkev, olej slunečnicový, majonéza, sůl, vejce, nať petrželová

Přidat fotografie receptu