Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 416 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny119,67 g
Tuky31,60 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy66,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou housku dle potřeby. Uděláme hmotu jako na karbanátky a naplníme připravené papriky. Krok 2: Do kastrolu dáme trochu oleje, zpěníme na něm do sklovita druhou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světle žlutou jíšku. Když je jíška hotová, přidáme rajský protlak, trošku ho osmahneme a ještě zaprášíme kávovou lžičkou sladké mleté papriky, rychle promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Rozšleháme na hladkou omáčku, osolíme, můžeme i opepřit, malinko přisladíme a vložíme do toho naplněné papriky. Krok 3: Společně prováříme na mírném ohni asi 25-30 minut, papriky se musí uvnitř dobře provařit. Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, prostě co kdo rád.

Zveřejněno 8. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jj3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jj3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dnes jsme měli k obědu..přidávám foto:-K

Jana Pá: Já bez rýže,ale dávám navíc 1 vejce a česnek, 1 stroužek. Podle mé tchýně i trošku celerové natě do omáčky!

Eja57: Já to také dělám, rýži dávám suchou a ona se opravdu v těch paprikách uvaří a je to :yes:

A to já rád papriky plněné masem + rýže:yes::yes::yes:
Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy... ;-)
A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí:-D
A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky :-8
No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že :-D:-D:-D

Eja57: Dík i za tento komentář. Také mám ráda v náplni trochu rýže, ale těch receptů s paprikami plnenými fáší s rýží je tu dost, a jak už jsem psala, najdou se lidé, kteří to nemusí a maji raději náplň bez rýže. ;-):-8 A tak je na každém, jakou náplň si kdo dá. Děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

Eja57: Dík za komentář, i když není určený přímo mně. Svůj způsob jsi moc pěkně popsala :yes:;-), moc se mi líbí. No vidíš, svůj způsob popsala magdalenka, tejaja i ty, každá máte trochu jiný postup a každý je správný. :-D:yes: to se mi fakt na vaření líbí. Díky a moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: ono není rýže jako rýže - v plněných paprikách...vařenou já vůbec nedávám, ale tak na půl kila mletého maličkou hrstičku syrové rýže, důkladně rukama prohňácat...jen natáhne tuk a není tam skoro znát, zase nedávám vůbec strouhanku

tejaja (moderátorka): Děkuji za milý komentář! :-D Ono to s rajskou bude stejně, jako s jinými recepty - každá rodina preferuje ten svůj způsob. ;-) Můj muž, který tohle jídlo rád vařil, zase neměl rád v masové náplni rýží, i když jako přílohu k jiným jídlům rýží běžně jedl a třeba rizoto miloval. Tak jsem to v receptu dodržela, co kdyby to neměl v oblibě i někdo další. Mně fáš s rýží chutná, ale na to je tady receptů dost. ;-) Tak jako vždycky se ukazuje, že lidské chutě jsou různé a tak řeknu (spolu s Pitkinem) "vvvo ttom tto je!" :-D:-D:-D Ať si každý pochutná a uvaří podle svého jazýčku! :yes::-K Dík za komentář a zdravim! :-K:-K

casino: oni jsou fakt provokatér:yes: za mne PŘÍRODNÍ je v případě rajské nezahuštěná, čistá chuť rajčat...moje oblíbené - naplněné papriky ochucenou náplní ( dávám vždycky trochu! nevařené rýže, natáhne tuk z masa a spolehlivě se uvaří při přípravě), do pekáčku nejlépe z jenského skla těsně vedle sebe, zalít passatou rozmíchanou s trochou cukru demerara, solí a pepřem těsně nad úroveň paprik, přiklopit, do trouby na 170 st. cca 40 minut, občas zkontrolovat ev. podlít trochou horké vody...ve výsledku přiměřeně hustého rajčatového sosu ( knédl jako příloha ne, rýže, nebo pro mne jako úchyláka na brkaši právě ta brkaše...)

U nás sa varia papriky tiež rovno v omáčke, len tá omáčka je sladká. Keď sa varí na slabom plameni, stačí raz za čas pohnúť vareškou paprikami, nie je nutné omáčku veľmi miešať. ;-)

magdalenka: Děkuji za komentář.:-8 Víš, on to není můj recept, to je recept Imríška, Jednou jsem si ho napsala tak, jak to on dělal. Ale tvůj postup je moc šikovný, použiji ho! Díky a zdravím!:-K:-K

Ja najprv plnenu papriku uvarim v cistej zriedenej paradajkovej stave, az potom zasmazim. Z cisto praktickych dovodov-lepsie sa miesa omacka, ak v nej nie su papriky. Tie po uvareni zo stavy vyberiem.

casino: Zase mne pokoušíte ;-):-8 a zkoušíte. Je tím míněno, že omáčka není okořeněná jako klasická rajda, je v ní tedy méně koření a více té přírodní rajčatové chuti. Někdo to tak má rád, někdo zase na rajskou se vším tím kořením, které se běžně dává, nedá dopustit. :-O;-) No a to jsem chtěla rozlišit.;-) Zdravím!:-K:-K

"Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce"
No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he :-):-)

Suroviny:
paprika čerstvá červená, maso mleté míchané, vejce, cibule, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu