Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček dvojí chuti

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: dle strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 240 kJ /
2 209 kcal
Bílkoviny303,82 g
Tuky100,57 g
Vláknina7,48 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 813 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy20,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý bůček vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme koření, 1 lžičku soli a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme tak, aby ode dna šly bublinky a necháme vývar táhnout 2-2.5 hodiny. Uvařený bůček vyndáme na talíř a překrojíme podélně na poloviny. Krok 2: Jednu polovinu ihned potřeme prolisovaným česnekem a posypeme sladkou paprikou ze všech stran. Necháme vychladnout a zabalené v alobalu uložíme do lednice. Paprikový bůček je nejlepší podávaný studený s čerstvou nebo nakládanou zeleninou a chlebem. Krok 3: Druhou polovinu bůžku nařízneme na straně s kůží cca 1 cm do hloubky. Necháme vychladnout.
V hlubokém rendlíku nebo pánvičce (velikost zvolíme, aby se bůček akorát vešel) rozpálíme sádlo ve větší vrstvě a ze všech stran bůček osmažíme dozlatova. Kůže je pak krásně křupavá, do zářezů vmáčkneme prolisovaný česnek. Takto upravený bůček můžeme podávat teplý s křenem nebo hořčicí a chlebem nejlépe žitným, ale je skvělý i ke knedlíkům se zelím.
Na talíři plátky obou bůčků ještě lehce opepříme a osolíme.

Zveřejněno 11. 10. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vývar z bůčku ještě zredukujeme na menší množství a uchováme pro jiné použití (masový vývar se hodí vždy, jen označíme, že je solený). Množství masa určuje počet a chuť strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3R3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3R3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

magdalenka: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den :-K

Tento recept - "tvoj" bôčik ma očaril... ten osmažený nepoznám. Skvelý nápad, máš môj obdiv!

Tématické fráze:
maso dvoji chuti, bůček recepty

Suroviny:
kost, koření nové koření, pepř černý, sůl, paprika sušená sladká, česnek, sádlo

Přidat fotografie receptu