Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žižkovští utopenci

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jajina Jajina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 121 kJ /
268 kcal
Bílkoviny8,56 g
Tuky1,12 g
Vláknina29,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy50,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku. Krok 2: Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule. Krok 3: Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa. Krok 4: Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 - 10 dní odležet.

Zveřejněno 21. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žižkovští utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žižkovští utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

:-p:-p:yes::yes:

Dotaz - pomoc 1. 12. 2011 16:59
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.

No to je zajímavý recept na utopence. Musím vyzkoušet a dávám bodík:-)

Tématické fráze:
navod na utopence, utopenci navod, utopenci deko, žižkovský utopenec, utopenci recept deko, žižkovský utopenci, utopenci recept, sterilovaní utopenci, žižkovské utopence, nej recepty utopenci, recept na žižkovské utopence, utopenci z deka, nálev na utopence z deka, utopenci v deku, nálev na utopence, nej utopenci, utopenci sterilovaní, žižkovský utopence, utopenci, žižkovské utopenci

Suroviny:
špekáček, mrkev, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření, pepř, feferonka, okurky sterilované, česnek, ocet, deko, sacharin, cibule

Přidat fotografie receptu