Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s mletým masem a olivami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 622 kJ /
2 539 kcal
Bílkoviny332,73 g
Tuky123,80 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 972 mg
Sodík 839 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme. Krok 2: Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme česnek a cibuli nakrájené na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut. Krok 3: Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk,trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.

Zveřejněno 12. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s mletým masem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KpJM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s mletým masem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KpJM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::yes::yes:<3

:-Kroláda je velmi dobrá i studená. Náplň dávám po třetinách vepřové, hovězí a uzené. A v přílohách se meze nekladou, hodí se k ní kdeco:yes:

Tématické fráze:
vepřová roláda

Suroviny:
pečeně vepřová, bůček vepřový, maso hovězí, sůl, pepř, česnek, vejce, strouhanka, majoránka, česnek, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek sušený, olej, olivy, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu