Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 902 kJ /
1 411 kcal
Bílkoviny36,90 g
Tuky4,15 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,32 g
Sůl0,00 g
Sacharidy295,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté rozmixujeme dohladka na pyré a necháme vychladnout Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Nakonec přidáme dýňové pyré a vypracujeme těsto dohladka (pokud byste měli těsto řídké, stačí přidat trochu mouky). Těsto zakryjeme utěrkou a dáme ho kynout na teplé místo, zhruba 30 minut. Krok 3: Těsto pak důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme ho na osm stejně velkých kusů. Z každého kusu pak vyválíme tenký pramen, konec spojíme a vytvoříme preclík, bulku či jiný tvar, záleží na vás. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut. Krok 4: Po upečení preclíky nebo jiné tvary potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v cukru, smíchaném se skořicí.

Zveřejněno 13. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1y0V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1y0V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

janatka: <3 moc děkuji za vyzkoušení :-K u nás to zmizelo raz dva :-D

Tak mám hotovo. Měla jsem zbytek dýňového pyré v ledničce a tak co s tím zbytkem??? A ejhle, další recept z dýně. Určitě toho nebylo 500g a tak jsem to těsta přidala dvě lžíce vody, aby se mi to spojilo. Krásně se pracovalo s těstem, které je méně
sladké. Já jsem dělala menší kousky, tak akorát do pusy. Myslím, že bude k snídani a kakao k tomu. Je to těsto bez náplně, ale zase ten posyp se k tomu hodí, jinak by to bylo bez chuti a mdlé. Za mě :yes:a uvidím co tomu řekne zbytek rodiny, já si to klidně znovu upečenu.

KUKI1: Ne není já zas pecu na 180°C ale tohle peču na 160°C

Není 160 stupňů málo? Má to svůj důvod? Normálně peču kynuté na 200. Děkuji

janatka: Děkuji :-8 budu ráda :-K

Lenunka: :-K :-D

Moniko, jsou, no, jak bych to tak řekla...no prostě k sežrání :-D:-D:-D:yes::-K

Zajímavý recept, určitě vyzkouším.;-)

recepty73: Děkuji :-K už opraveno :-D

U polohrubé mouky - pomoUčnění;-):-D
Jinak jsou k nakousnutí<3

Tématické fráze:
dýňové bulky recept

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, droždí sušené, soda jedlá, máslo, cukr krystal, skořice mletá

Přidat fotografie receptu