Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso na divoko s jalovcem

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: Dle množství surovin (masa)

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou podle toho, kolik chceme omáčky. Krok 2: Dáme Masox a dosolíme. Vaříme, dokud není maso měkké. Rozkvedláme mouku v trošce vody a omáčku zahustíme. Dochutíme, a je možné (ale ne nutné), přidat pro zjemnění menší množství zakysané nebo sladké smetany.

Zveřejněno 22. 7. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale dá se jíst i s těstovinami, rýží nebo bramborem. My máme rádi i trošku rajčátek. Záleží na každém.

Velice jednoduché, rychlé a opravdu dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na divoko s jalovcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5nQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na divoko s jalovcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5nQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tiež som trošku zmenila,pridala som horčicu a trochu bieleho vína,ale omáčka bola dobrá aj bez toho :yes:len som to chcela trochu pikantnejšie ;-)Naozaj jednoduché a lahodné,Vašku dávam tretí bod a fotku :-))

Spravila som to dnes na obed,bolo to výborné.Síce trošičku som to obmenila,ale super:yes::yes:

Uznávám, že dát koření do vajíčka na čaj dobrý nápad. Taky se váže do takové gázy (nebo pytlíčku),. Moje maminka ho vařila v trošce vody zvlášť a pak přilejvala a nikdy nepřekořenila. Ale všechny tyto metody ( pouze podle mého pozorování) nevyprovokují správnou vůni a chuť a nevnikne chuť koření do ze začátku obdělávaného masa podobně ( s nadsázkou)jako když nedáme při guláži papriku na maso, ale až do vody. Já jak začal používat hmoždíř (koupený takový šedý mramor) jsem nadmíru spokojený. Mám už množství v ruce. A když je nějaké trochu vyčichlé PAK TEPRVE JEŠTĚ DODATEČNĚ DODÁM. Ale záleží na tom, jak je kdo zvyklý.

Vašku, ač bych vlastně neměla, tak se přiznám, jsem omáčková a tuhle omáčku si nedám ujít. Ten nápad od Jolky, koření do vajíčka není vůbec špatný. Já ho sice nemám, ale babička určitě;-):yes:

Určite vyskúšam,vyzerá to zaujímavo:yes:

Koření dávám do vajíčka na sypký čaj pak rozšroubuji a vyhodím je to praktické a jednoduché;-):-):yes:

Tématické fráze:
recepty z ovčího masa, ovce recept, omáčka na divoko, ovčí maso-recept, jehněčí na divoko, ovce recepty, recepty z ovce, telecí na divoko, krůtí maso na divoko, krkovice na divoko, ovci gulas, doba vaření v papiňáku, recepty ovce, hovězí na jalovci, recept ovce, gulaš z ovčiho masa, vepřové na jalovci, veprovy gulas na divoko, guláš na divoko, omacky na divoko

Suroviny:
maso, cibule, sůl, mouka hrubá, masox, smetana zakysaná, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, tymián, ořech muškátový, koření hřebíček, jalovec, zázvor

Přidat fotografie receptu