Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše polévka cibulačka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

taddy1 taddy1

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 248 kJ /
298 kcal
Bílkoviny15,79 g
Tuky15,10 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy22,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky nebo kolečka. Krok 2: Na 2/3 množství tuku osmažíme cibulová půlkolečka do zlatavé barvy, přidáme kořenovou zeleninu a bobkový list, zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem a uvaříme, dokud není zelenina měkká. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme zbývající 1/3 tuku, osmahneme na ni mouku, až zavoní a začne chytat barvu. Vznikne jíška, kterou necháme trochu zchladnout a poté vmícháme do polévky. Provaříme asi 5 minut za stálého míchání a odstavíme. Krok 4: Vyjmeme bobkový list, ochutíme solí (je-li třeba), pepřem a bylinkami podle chuti.
Podáváme horkou a na talířích si každý strávník může přidat do polévky strouhaný sýr podle vlastní chuti.

Zveřejněno 20. 10. 2019

Poznámka autorky taddy1

Polévku můžeme servírovat s krutóny z toastového chleba, které opečeme nasucho nebo jen lehce potřené máslem či dobrým olejem, nejlépe pod grilem, není však nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naše polévka cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3A3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naše polévka cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3A3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cibulačka recept, recepty polévky, polévka cibulačka bobkový list, recept na cibulačku, francouzská cibulačka recept

Suroviny:
cibule, mrkev, celer, petržel, sádlo, bobkový list, vývar, mouka hladká, bylinky, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu