Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramboračka bez hub

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie810 kJ /
194 kcal
Bílkoviny4,85 g
Tuky1,17 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy38,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme jíšku.  Krok 2: Poté přidáme nakrájené brambory, zeleninu, bujón, majoránku, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou. Vaříme za občasného míchání, dokud vše nezměkne, případně podléváme další vodou. Krok 3: Polévku jsem podávala samotnou, ale výborná může být i s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 20. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramboračka bez hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3LE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramboračka bez hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3LE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Misto maizeny jsem pouzila hlaskou mouku

casino: Taky nemám vyzkoušené, ale dle zkušeností se solamylem ve vodě jídlo po nějaké době opět zřídne. Možná takhle ne...ale klasika je mi bližší..:-)

"rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme jíšku. "
Měl jsem pochybnosti, ale mýlil jsem se
Funguje to, akorát "jíška" nezezlátne, je furt bílá
Mně se podařilo vyrobit skoroomáčku a doléval jsem vodu
Kdo jako já nemá zkušenosti, tak by patrně uvítal v rcp uvést aspoň přibližné množství škrobu na 4 porce (tedy litr vody)
3 navršené KL škrobu je moc
Kdybych chtěl mermomocí použít škrob, tak bych jej rozmíchal ve studené vodě a postupně přiléval do vroucí polévky :-)
...ale nadále setrvám u moučné klasiky;-)

Lenka Škulinová: Mňa by to tiež zaujímalo - môžem robiť zásmažku z Maizeny (škrob), smažiť na ju na masle? Správa sa ako normálna pšeničná múka?

Merylas: Lenka určitě ví co dělá, ale já když si představím, že nasypu maizenu do másla s cibulí a česnekem, zamícham, přidám vše ostatní a pak zaliji vodou - tak si to prostě nějak představit neumím, musím to někdy vyzkoušet....

Lenka Škulinová:
Aha, asi např. toto, že https://www.rohlik.cz/709769-smes-polevkove-zeleni...
Jsem zapomněl, že doba pokročila a pro single je to ideální
Děkuji:-K

casino: koupíš to přece normálně v obchodě...jedno balení kořenové zeleniny na polévku, ale jinak mi klidně napiš do soukromé zprávy:-K:-K:-K

"1 balení kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)"
Co to je?

Lenka Škulinová: Opravu nemůžu zhodnotit, protože jsem opravdu nikdy nedělala jíšku z kukuřičného škrobu. Jíšku dělávám klasickou z mouky a pokud bych chtěla použít na zahuštění škrob, tak bych zahustila přímo, troškou škrobu který bych rozmíchala ve vodě. Spíš bych použila bramborový.

Merylas: Opraveno, snad již správně. Díky:-K

V postupu není zmíněná maizena, která je v surovinách. A v surovinách zase chybí mouka, která je v postupu. Šlo by to nějak doplnit? Děkuji.

Tématické fráze:
bramboračka bez hub, bramborová polévka bez hub, domácí bramboračka bez hub, bramboračka bez hub recept, brambotacka bez hub, bramboračka recept, domaci bramborova polevka, nejlepsi bramboracka bez hub, bramboracka bez bub, recept na brambora ku bez hub, bramboračka, hustá domácí bramboračka, recepty bramboračka bez hub, recept na bramboračku bez hub, domaci bramboracka buz hub, bramborová polévka recept bez hub, bramboracka recept bez hub, výborná domácí bramboračka, recept na domácí bramboracku bez hub

Suroviny:
brambory, zelenina kořenová, majoránka, česnek, sůl, pepř, kmín drcený, máslo, bujón zeleninový, voda

Přidat fotografie receptu