Václavkový guláš (bez mouky)
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš, vonící paprikou a houbami, můžete podávat s čerstvým kváskovým chlebem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 610 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,06 g |
Tuky | 18,01 g |
Vláknina | 43,55 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky propláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a společně s paprikou nakrájíme na drobné kostky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme.
Krok 2: V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme kmín, václavky a krátce orestujeme.
Krok 3: Zasypeme paprikou a po krátkém zamíchání zalijeme vývarem tak, aby byl trochu nad nad houby.
Krok 4: Bramboru nastrouháme najemno a přidáme s česnekem a solí k houbám. Vaříme asi deset minut.
Krok 5: Přisypeme nakrájenou papriku. Vaříme dalších 10-15 minut. Guláš by měl mít hustotu tak akorát. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí.
Krok 6: Na závěr dochutíme pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 21. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z3Rm
Moje poznámka
Václavkový guláš (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z3Rm
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 5 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 17 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 7 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 7 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vaclavkovi guláš s bramborami,
recepty bez mouky,
gulas bez mouky
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
česnek,
brambory,
sádlo,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
majoránka
Komentáře (5)