Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra v křenové omáčce

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 894 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny133,04 g
Tuky57,60 g
Vláknina5,42 g
Cholesterol 3,06 g
Sodík 678 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy28,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř. Krok 2: Na stejném másle smažte nakrájenou cibuli. Nalijte smetanu smíchanou s křenem. Krok 3: Přidáte osmažená játra a osolíte, opepříte, posypete paprikou a prohřejete 2-3 minuty. Játra posypete na talíři koprem. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Krok 4: Játra posypete na talíři koprem. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.

Zveřejněno 22. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra v křenové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqLA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra v křenové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqLA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Eja57: :-* Potěšila jsi mne dobrou recenzí. Já kopr dávám i na uvařené brambory, jen ho trochu nechám na sádle trošku prohřát. K tomu kyšku nebo kefír a i oběd je na stole.

Tak chuť byla jak jsem si představovala - tedy :yes::yes::yes:. Omáčku jsem měla hustší a světlejší - k bramborové kaši tak akorát, játra jsem sehnala opravdu krůtí. Zapřisáhlí odpůrcové kopru ho tam dát nemusí, ale teprve s ním je to ono....

Eja57: Mě by to taky chutnalo! Ten křen je převařený a na to, místo petržele kopr v hojném množství<3 :yes:

Eja57: už držím klapačku a těším se na čtvrtek :-D:-D:-K:-K

Casino, Lenunka - dost keců, ve čtvrtek jdu do toho...a uvidím...podle mne to bude:yes: poreferuji

Eja57:
Kopr mi obecně vůůůbec nevadí:-)
Spíše se mi v tomto případě nedostává fantazie, ba ani odvahy :-8
No, autorovi patrně není vlastní objektivnost ;-(
My dva, ač jsme podle rcp nevařili, jsme se vyjádřili diametrálně a vidíte, jak se to vyvrbilo, že :-)
Je to podobné, jako bych se naježil, pokud by se někdo ofrňoval, dejme tomu nad klasickým bramborákem s povidly, či nad syrečky s džemem...;-) Ááá nééébo nad mou oblíbenou kyselicí s buchtami nebo táčem...:-D

Lenunka:
No jo, no...
Namísto ad rem, tak ad hominem, že :-)
***
Nenecháme to tu smáznout?
Diskuze mi nevadí, ale nejsem proti anihilaci :-K

pavelk: hanit někomu jídlo......a to je právě ten rozdíl, on se vyjádřil k tvému jídlu, ty k jeho osobě ;-)
jinak mě to přijde taky trošku překombinované, dala bych buď křen a nebo kopr, obojí ne:-), ale jestli ti to chutná takhle, nemám nic proti:-)

casino: co vadí? kopr? ( bych tipla)

Lenunka:
Díky, ale když nejde o život, tak jde o ..., nebo jinak řečeno - tak nejde o nic, či spíše správně řečeno - tak jde o nic :-D
No a k těm receptům: qantita ještě automaticky neznamená qalitu...;-)
...což lze zajisté vidět přečasto tady všude kolem, že ;-)

Lenunka: Respekt by měl mít on, i kdyby vařil v Alcronu. Hanit někomu jídlo, není slušné ani mezi dlaždiči.:-!

pavelk: neškodilo by trochu respektu ;-), vzhledem k tomu, že casino tu má 100 receptů, je více než jasné, že vařit umí;-)

casino: Ty máš rád výpady, že? Jinak ti to doporučuji, ovšem pokud umíš vařit, protože nevíš, co je chutného.:-K<3

Eja57:
No, ffšecko je relativní...;-)
Když si představím chuť toho výpeku se smetanou, křenem a ještě koprem navrch :no::no::no:

Je to opravdu mňamka.:-)

Když si představím chuť toho výpeku se smetanou, křenem a ještě koprem navrch:yes::yes::yes: Z kuřecích to určitě půjde taky, papriku ještě k cibuli před přidáním smetany, s brkaší...pozítří vyzkouším.

Tématické fráze:
játra křen, krůtí játra recepty, játra s s křenem, omačka kruti jatra, jatra jinak nez omacka

Suroviny:
játra krůtí, cibule, máslo, mouka, smetana, křen, kopr, paprika sušená sladká, pepř

Přidat fotografie receptu