Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 751 kJ /
418 kcal
Bílkoviny23,31 g
Tuky15,82 g
Vláknina4,39 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy43,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec. Krok 2: Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně. Krok 3: Po uvaření kosti vybereme děrovanou naběračkou do mísy nebo hlubokého talíře a necháme trochu zchladnout. Krok 4: Vývar přecedíme (kvůli možným malým kouskům kostiček), dáme znovu vařit a přidáme zeleninu. Krok 5: Maso z kostí pečlivě obereme a přidáme do polévky. Krok 6: Z mouky a vajec uděláme kapání, zavaříme ho do polévky a necháme ještě malou chvíli pozvolna vařit, aby se kapání provařilo. Krok 7: Do hotové polévky přidáme sekanou zelenou petrželku nebo pažitku.

TIP: Jak využít vývar

Zveřejněno 31. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Polévka je chuťově výborná, vydatná, je v ní i hodně masa. Stačila by s houskou i jako večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/95wP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/95wP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::-K

DOBRÝ DEN,
dobrý a srozumitelný receptík i pro začátečníky. V mém okolí je jich také pár a jsou rádí nza každý zajímavý recept a tedy neen co nakoupit ale i jak navařit.
Protože podobnou polévku dělám často, jen do toho kapání dávám trochu podravky a nebo kuchárku. Noky nejsou jen ,,mouka,, ale i chuťově a pohledově zajímavé. Zkuste a dejte vědět.
A jistě zkušení vědí, že je jedinečné dávat koření do toho nerez sítečka, tak jen pro ty začínající kucharíky a kuchařinky.
Jo, a raději na pořádný vývar používám kolíno nebo žebra či křížové kosti. Je tam více masa a chuť je lépe masová, nikoliv jen ,,kosťová,, .
,,TOŠ TAK,,

MamlajdaD: já věřím, proto jsem se ptala, kde to mají:-K, já znám jen ty míchané....jinak taky samozřejmě schovávám kosti z kuřete, masa....na vývary:-)

Eja57 + Lenunka: Děvčata, tyhle kosti v té krabce byly fakt samé od kotlet, a to ve všech krabicích. Ale nadepsané byly "V kosti na polévku", našla jsem účtenku, bylo jich 880 g za 17,55 Kč (19,90Kč/1kg). Vé kosti asi značí, že nejsou rovné, ploché. No prostě náhoda. Polévka z nich nebyla kalná, jak to někdy u vepř. kostí bývá, ale krásně čirá. Ale myslím, že polévka z čerstvých míchaných kostí by byla stejně dobrá. :-8 ;-) Zdravím! :-K:-K

Eja57: no já jsem jen neviděla čistě kosti zrovna jen z kotlet, v Globusu prodávají pytel kostí za pár korun, ale míchané :-D

Lenunka: Občas u mne v mrazáku:-D pokud maso vykosťuji před další úpravou, kosti dávám do mrazáku právě na vývar...vepřové, kuřecí....
( No a nebo ... ;-) kosti na vývar se taky se zeleninou mohou "předpéct" v troubě pro silnější chuť...no tak pokud jedlíci jedí příborem a kosti neohlodávají, tak z nich spláchnu zelí apod. a letí do hrnce na vývar...)

zizala: Děkuji za komentář! :-8 Název změním. ;-)

MamlajdaD: Tak jsem se honem dívala, jak se dělá kapání z vepřových kosti :-8. Název je zavádějící, pro odlišení se mohou použít číslice apod. ;-)

casino: Dík za komentář! :-8 Kolik bylo kostí v krabičce nevím, po zpracování a uvaření jsem všechen odpad vynesla do kontejneru kvůlivá kostem a tak už se nemůžu podívat. Odhaduji to na cca 70 deka plus mínus autobus, jak se říká. :-8 Ale možná to bylo méně. Slovosled je tak nastavený záměrně, protože polévka s názvem "Polévka z vepřových kostí s kapáním" už tu jedna je, i když odlišná od té mojí. Když jsem chtěla, aby z názvu bylo jasné, z čeho polévka je, tak jsem přehodila jedno slůvko a bylo to. ;-) Hlavně je to opravdu moc dobrá polévka za málo peněz a s vynaložením malého úsilí, kterou svede každý. Proto jsem jí dala do oddílu pro začátečníky. Ale i tak pokročilý kuchař, jako je casino, by se myslím dobře najedl!;-):-D Moc zdravím!:-K:-K

"Polévka s kapáním z vepřových kostí"
(asi by to chtělo změnit slovosled, že :-)
No, čertví kolik hmotní krabička kostí...:-8 ale myslím že to bude docela jedlá zeleninová polévka z vepřového vývaru s kapáním...;-)

Lenunka: Já je koupila v Kauflandu, zatavené ve vaničce v ochranné atmosféře. Ta polévka z nich byla tak dobrá, že jsem jí sem přidala. ;-) Zdravím!:-K:-K

kde koupím vaničku vepřových kostí z kotlet?:-)

Tématické fráze:
vepřová polévka, vepřový vývar s kapáním, polévka z vepřových kostí, polévka z vepřové kosti, vepřová polevka s kapaním, kalna vepřova polevka, kolik kostí na polévku, vepřové kapaní se zeleninou, jak se dělá polévka s kapáním

Suroviny:
kosti vepřové, mrkev, celer, petržel, pórek, kapustičky, celer řapíkatý, květák mražený, mrkvičky, brokolice mražená, sůl, pepř, koření nové koření, petrželka, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl

Přidat fotografie receptu