Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-houbová paštika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 801 kJ /
909 kcal
Bílkoviny37,36 g
Tuky16,81 g
Vláknina19,83 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy145,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli vůni malý kousek uzeného špeku a kousek šunky od kosti). Krok 2: Kastrol sejmeme z ohně a přisypeme strouhané brambory, krátce na vodě podušené houby, vejce, pokud je třeba, tak trochu mléka, sůl, pepř, dětskou krupičku, tou to celé zahustíme, a prolisovaný česnek (česneku dáváme tolik stroužků, kolik bylo brambor). Vše promícháme a pečeme v připraveném pekáčku asi 25 – 30 minut do zlatova. Krok 3: Je to dobré, chce to možná méně sádla (připsala jsem do postupu). Mléko jsem nepotřebovala, brambor a hlavně krupičky bych příště dala trochu víc a možná i ještě jedno vajíčko nebo spíš bílek, aby to dobře drželo pohromadě Drželo mi to pohromadě jen tak tak.
Chuťově dobré, ale ještě daleko lepší je to studené s chlebem a nakládanou zeleninou, to mi moc chutnalo.
Dělala jsem z polovičního množství.

Zveřejněno 4. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: Receptář prima nápadů - upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-houbová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-houbová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, voda, bůček uzený, cibule, krupice dětská, sádlo vepřové, vejce, česnek český, sůl, pepř, mléko

Přidat fotografie receptu