Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 464 kJ / 4 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,70 g |
Tuky | 277,24 g |
Vláknina | 37,50 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 432,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tri lyzice hnedeho cukru nasypeme do kastrola dame zohrievat a urobime karamel. Hotovy karamel vylejeme na papier na pecenie a rozotrieme. Ked stuhne, nalameme na male kusky, cca. 1 - 2 cm.
Krok 2: Trubu zohrejeme na 180°C. Formu (25 x 25 cm) vymazeme maslom a vysypeme kakaom. Cokoladu nakrajame na mensie kusky (cca 1 cm) a spolu so zbytkom kakaa, cukrom, maslom, mandlami, solou hodime do mixera (mixer s nozmi, nie metly).
Krok 3: Mixer zapneme a vymixujeme na hladku hmotu. Potom postupne pridavame vajcia. Prasok do peciva zmiesame s mukou, pridame do zmesi a este raz premixujeme.
Krok 4: Hotovu zmes vylejeme do pripravenej formy, rovnomerne rozotrieme a posypeme polamanym karamelom. Jednotlive kusky karamelu povtlacame do cesta.
Krok 5: Pecieme v rozohriatej trube 20-25 min. V zaverecnych 5-tich minutach mozeme zapnut cyrkulaciu vzduchu.
Krok 6: Ci je kolac hotovy skusame sparatkom. Sparatko by malo zostat spinave od cokolady a kolac by mal byt v strede este vlhky.
Zveřejněno 22. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cokoladovy kolac podla Jamieho Olivera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32Rn
Moje poznámka
Cokoladovy kolac podla Jamieho Olivera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32Rn
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 15 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový koláč,
mokry cokoladovy dort,
mokrý čokoládový koláč,
recepty jamieho olivera,
recepty jamiho olivera,
cokoladove kolace,
čokoládový koláč s mandlemi,
jamieho recepty,
čokoládový koláč recept,
šupané těsto,
recepty podle jamieho olivera,
mokrý koláč,
kuchařka jamiho olivera,
kolac cokoladovy,
kakaový čokoládový koláč mokrý,
čokoládový koláč s kuskami cokolady,
čokoládový mokrý koláč,
recept čokoládový koláč,
jamie oliver dort,
cokoládový dort od olivera
Suroviny:
čokoláda tmavá,
máslo,
cukr hnědý,
mandle loupané,
kakao,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr hnědý
Komentáře (20)