Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejsilnější zeleninový vývar

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tastyfoodeu

Snadný

Doba přípravy 15 minut příprava + 2 hodiny vaření

15 minut příprava + 2 hodiny vaření

Suroviny pro 1

6-8

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie824 kJ /
197 kcal
Bílkoviny7,48 g
Tuky1,44 g
Vláknina24,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 379 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Video s receptem naleznete v poznámce.
Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme. Krok 2: Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat. Krok 3: Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti. Krok 4: Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu. Krok 5: Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin. Krok 6: Po 15 minutách přidáme cibuli. Krok 7: Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl. Krok 8: Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.

Zveřejněno 8. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejsilnější zeleninový vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjwv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejsilnější zeleninový vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjwv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Každopádne, myslím, že ten, kto to varil - komu patria tie ruky na videu, veľa skúseností s varením nemá, presnejšie s čistením a krájaním zeleniny, varením rezancov. Pre pobavenie dobré.

hospodyne: Ten vývar zasluhuje přejmenovat, ne se zeleninou, ale se zeminou.:-((

Jak dobře, že já to video viděla, až po večeři ! To si budu promítat, každý večer, aby mě přešla chuť, na nějakou noční přepadovou akci v lednici. To byl kuchař, který v ruce držel, tak nanejvýš příborový nožík! Měla jsem docela strach, když krájel mrkev nad hrncem, že tam skončí i jeho palec, no aspoň by bylo v tom "tentononc" nějaké maso!

Buchyna: on je vůbec zážitek, jakým stylem tu zeleninu pižlá. Div si ruku neuřeže:-D:-D

Uf! 8-(

To jako autorka receptu myslí vážně! Jedním slovem: KATASTROFA! Krájení celeru mne opravdu pobavilo, tolik špíny na něm nechané. Postup vaření je také k pláči. Nudle se dávají vařit do vroucí vody. O znečištěném sporáku nemluvě. Autorka musí mít opravdu velké sebevědomí, když tuto hrůzu zde předvádí. Představa, že bych jen okoštovala, se mi zvedá žaludek. Za sporákem určitě stáli kočička s pejskem, jinak opravdu nechápu! :-((:no::no::no:

Vývar podle mne se má nechat jen táhnout, ne vařit na plné pecky. :-O A ráda bych věděla, jaký význam má přidání cibule až po 15 minutách, když se pak má vařit ještě 1:45 h. :-?
:-O Když jsem se dívala na video, nevěřila jsem svým očím - z celeru odkrájené velké kusy, ale zůstalo tam ještě spoustu země, která spolu s celerem přišla do vývaru, asi aby byl křupavější. A šla tam i špína, která po okrajování zůstala na rukách!
Když zeleninu okrájím, tak ji ještě umyji než ji dám do polévky.

Eja57: Autor píše, že se vývar vaří na maximální teplotu, neprobublává:-)

Eja57: Zeleninový vývar normálně nedělám, ale dělal jsem Dýňovou polévku (recept na profilu). Toto jsem udělal jen aby lidé viděli, jak udělat pořádnou sílu. Já nejradši mám stejně bez rozvařené zeleniny. Pouze vývar + nudle, knedlíčky, nebo drobení. A u tohoto receptu se držím pravidla, jen zelenina. Jinak samozřejmě že slepičí vývar nechávám bublat 8 hodin. Základní množství vody je okolo 5 litrů. A nechám odpařit tak 3 litry. Takže mi zbude tak 1.5-2 litry.

Eja57: po dvoch hodinách varu z mrkvy kvietok nevykrojíš. Ja pri slávnostnejších obedoch kvietky vyrežem zo surovej mrkvy, zvlášť povarím a servírujem pri obede do tanierov.

No, video autentické určitě je, hlavně ta část, kdy nejdřív vybírám kousky zeleniny a bobkáče a pak to teprve scedím mě pobavila...smysl nezcezení rovnou mi nějak unikl:-D...taky to očišťování celeru, tedy té půlky, která dobře v podstatě očistit moc dobře nejde...petržel taky vypadá, že má nejlepší dny už za sebou...
Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...

Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...

Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....

No jooo, ale zelenina musí být na kaši:-O

Nevím jak moc mám výkonný sporák, ale v tom videu máte výsledek, jak to dopadlo :) Hold se tam musí dát hodně vody a počítat s úbytkem.

mimosa: a to v tom videu to vaří s poodklopenou pokličkou....to vidím do hodiny na připálenou zeleninu :-((

Po dvou hodinách na maximu bude v hrnci ještě nějaká tekutina ?

Tématické fráze:
zeleninový vývar s nudličky, zeleniny vyvar s nudličky, zeleninových vývar nudle

Suroviny:
celer, petržel, cibule, mrkev, koření nové koření, pepř celý, koření kari, chilli, bobkový list

Přidat fotografie receptu