Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 952 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,18 g |
Tuky | 179,11 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 2,95 g |
Sůl | 7,20 g |
Sacharidy | 75,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.
Krok 2: Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.
Krok 3: Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
Krok 4: Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Moje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 20 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 3 minutami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 4 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 4 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 12 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 13 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 17 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 19 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 19 hodinami
Tématické fráze:
varime rostenky,
jak pripravit rostenku,
hovězí steak z roštěnce,
nejlepši roštenky,
vaříme roštěnku,
roštěnky v papiňáku,
roštěnky,
nejlepší roštěnka,
rostenky na hrášku,
vaříme roštěnou,
jak připravit roštěnky,
slavkovske maso,
měkké roštěnky,
pečená roštěnka,
rostenky po francouzsku,
slavkovská hovězí roštěná,
vaříme hovězí roštěnky,
pečené roštěnky,
recept na měkké roštěnky,
nejlepsi rostena
Suroviny:
roštěná hovězí,
olej,
párky,
slanina,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
hrášek,
mouka hladká,
vývar,
pepř,
sůl
Komentáře (4)