Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavkovské roštěnky

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 952 kJ /
2 140 kcal
Bílkoviny45,18 g
Tuky179,11 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 201 mg
Sodík 2,95 g
Sůl7,20 g
Sacharidy75,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme. Krok 2: Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme. Krok 3: Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme. Krok 4: Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavkovské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavkovské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

receptík je prima stojí za vyzkoušení+1:yes:

Tedy to je parádní recept;-);-);-):-K

Market, to je bomba, vracím se k receptům, které jsem dřív nestačila ani vidět;-):yes:

Manžel má moc rád hrášek, ale raději čerstvý nebo mražený než sterilovaný, takže jsem dala mražený. ;-)

Tématické fráze:
varime rostenky, jak pripravit rostenku, hovězí steak z roštěnce, nejlepši roštenky, vaříme roštěnku, roštěnky v papiňáku, roštěnky, nejlepší roštěnka, rostenky na hrášku, vaříme roštěnou, jak připravit roštěnky, slavkovske maso, měkké roštěnky, pečená roštěnka, rostenky po francouzsku, slavkovská hovězí roštěná, vaříme hovězí roštěnky, pečené roštěnky, recept na měkké roštěnky, nejlepsi rostena

Suroviny:
roštěná hovězí, olej, párky, slanina, máslo, cibule, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, hrášek, mouka hladká, vývar, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu