Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Nepečené dorty s ovocem jsou vyhledávané zejména v horkých letních dnech, kdy se nám nechce stát u rozpálené trouby. Piškoťák, jak se mu lidově říká, máte připravený velmi rychle, pouze potřebuje čas na odležení.

Hodnocení receptu je 4,5 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby tuhnutí

20 min (20 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 571 kJ /
2 527 kcal
Bílkoviny89,80 g
Tuky107,60 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy298,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr promícháme s tvarohem. Krok 2: Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do oslazeného tvarohu, přidáme ovoce a želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obale. Krok 3: Dortovou formu nebo mísu vyložíme piškoty, které můžeme pokapat rumem. Krok 4: Potřeme polovinou tvarohové náplně, opět poklademe piškoty a potřeme zbytkem náplně (tuto druhou polovinu náplně můžeme ještě prošlehat, aby se ovoce "rozbilo" a obarvilo směs). Dozdobíme piškoty, ovocem, případně šlehačkou. Krok 5: Dáme přes noc do ledničky ztuhnout.

TIP: Různé nepečené dezerty

Zveřejněno 22. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7L8G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7L8G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Dobrý jen trochu sušší

Ahoj teď jdu dělat tento recept :-):-K

Delam uz po druhe a vzdycky se povede.moc dekuji;-)

Chtěla jsem se jen zeptat, není moc sladký? Právě jsem ho dodělala přesně podle tohoto receptu a když jsem ho ochutnala, zdál se mi hrozně sladký. No teď už se chladí v lednici, tak uvidíme, jak bude nakonec chutnat ale mám z toho trochu strach. :-(

:-K

:-k

Ahojte, mám dotaz, jestli musí být ztužovač želatinový? Já jsem zvyklá používat tento tescoviny.cz/assets/big/2001005548076.jpg. Vyhovuje mi a mám strach, že se mi to s tím želatinovým nepovede..děkuju za radu :-)

já to dělám z jogurtu nechám přes noc a ono si to sedne a podrží i bez ztužovače. zakysaná smetana jako bonus;-)s rybízem je to super:yes: a tenhle vypadá nádherně:-K

zdenekahanka: Můžu se zeptat jaký jogurt a kolik? Zkusil bych tuhle variantu. :-) Moc díky. :-)

Ahoj holky,tento recept jsem našla nahodou a ted to do tydne děla už po 3 přitel ty dva snědl cele a ted si to dělam pro sebe,ale nejsem takova necham mu taky.Moc vinikaji akorad jsem použila stužovač šlehačky a jine ovoce jinak nahoru jsem dala ještě želatynu smichanou s jahodovou štavou a je to vinikaji.Mod diky autorce za recept.Dávam bodiky :-K

Karolína: no, někdy s tím bývá problém:-// ale co je naprosto dokonale hladké a bez hrudek, jsou želatinové plátky, taky Dr. Oetker:yes: zkus to;-):-)

Karolína 13. 7. 2013 19:50
Želatinový ztužovač od Oetkera jsem použila potřetí v životě a naposledy. POKAŽDÉ se mi v něm udělaly ne malé hrudky, ale veliké cucky. Postup přípravy na obalu dodržuji do posledního písmenka... nechápu to :-( Příště už tedy s pevným tvarohem a bez ztužovače.

Garficka: jsem ráda, že chutná a že se povedl! U nás letos borůvky vůbec nejsou, tak budu muset zkusit s jiným ovocem :-S.

Naprosto bezva letní dortík, dělali jsme včera s borůvkami. Nepřidali jsme žádný ztužovač, protože doma nebyl :-D a krásně to drží i bez něj (použili jsme 2 kostky tvarohu z lidlu) paráda, díky moc za recept:yes:

Jojo, ten jsem použila taky, ale třeba někdo používá obyčejnou želatinu, která se musí vařit a třeba Klára narazila na tuhle. Jinak já právě taky používám tu od Dr. Oetkera.

Do tvarohových, jogurtových, šlehačkových krémů se i mně osvědčil želatinový ztužovač za studena o kterém píše Merylas. Má velikánskou výhodu v tom, že se dělá za studena a právě na ztuhnutí tvarohových, šlehačkových ... krému je ideální. :yes: Důležité je doddržet postup, který je napsaný na zadní straně obalu. Se ztužovačem za studena se pracuje rychle a je třeba dodržet i takové maličkosti jako je množství mléka,;-) šlehání 30 vteřin ;-)(doufám, že se nemýlím). Podrobný postup je napsaný na obale.:-) Pytlík je určený na množství ingrediencí 700g. Když je krému více, je vhodné použít 2 želatinové ztužovače za studena.:-)

Tématické fráze:
nepečený tvarohový dort, tvarohový dort, tvarohový dort za studena, tvarohový dort nepečený, nepečený dort s tvarohem, nepečený dort s ovocem, nepečený ovocný dort, ovocný dort za studena, tvarohový dort se želatinou, tvarohový ovocný nepečený dort, dort za studena, tvarohový nepečený dort, ovocný nepečený dort, nepečené dorty, tvarohový nepečený dort se zelatinou, nepečený dort, nepečené dorty za studena, tvarohové dorty, nepečený piškotový dort s tvarohem, dort za studena s tvarohem

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, cukr, piškoty, ztužovač želatinový, ovoce, rum

Přidat fotografie receptu