Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 278 kJ /
1 261 kcal
Bílkoviny190,61 g
Tuky32,07 g
Vláknina21,17 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 794 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy47,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme. Krok 2: V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem. Krok 3: V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.

Zveřejněno 12. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5ED

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5ED

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

fantastická polévka kdykoli :yes::yes:<3:-K pěkný recept i foto :-)

Eja57: Jé to mám radost a děkuji za důvěru:-K:-K:-*

medanek: chutnalo...dle očekávání velmi:yes:

Eja57: Moc děkuji:-) Trouba PH nahradí, ale chce to dělat na max 100C° a několik hodin;-) Je to opravdu dost ostré, ale my to máme moc rádi. Tak ať chutná.:-K:-8

Nemám teď vůbec chuť k jídlu, ale tahle fotka a obsah misky:-O:yes::yes::yes: po několika dnech tohle bych si dala hned a asi si to o víkendu uvařím...2 hodiny bublání na plotně nebo na 150 st v troubě PH určitě nahradí...:-K

Tématické fráze:
vyborny vepřovy vyvar, recepty na oslavy

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, omáčka chilli sladká, pepř, kmín mletý, rajče, fazole červené, kapie, feferonka, cibulka jarní, tymián čerstvý, olej, sůl,

Přidat fotografie receptu