Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní uzeninu. Polévka vás nejen zasytí, ale bude i velmi dobře chutnat.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 745 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny10,40 g
Tuky105,27 g
Vláknina6,91 g
Cholesterol 241 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy34,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebírka nebo jiné uzené maso dáme uvařit do tlakového hrnce a podle slanosti uzeného masa buď přisolíme, nebo ne. Krok 2: Po uvaření žebra z vývaru vyjmeme a po částečném zchladnutí obereme maso a nakrájíme na kostky či kousky. Krok 3: Ze sádla, nakrájené cibule a mouky uděláme v hrnci světlejší jíšku. Když jíška začne brát načervenalou barvu, stáhneme hrnec z ohně a vmícháme červenou papriku, zamícháme, necháme zpěnit a rychle podlijeme po částech. Nejprve studenou vodou a pak uzeným vývarem a vymícháme nebo vyšleháme metličkou dohladka. Krok 4: Přidáme očištěnou a nakrájenou polévkovou zeleninu (případně mraženou směs), chvíli necháme povařit. Pak vložíme fazolky a pár minut ještě dále vaříme. Krok 5: Pak přidáme i pokrájené uzené maso (nebo můžeme přidat i nějakou na kostičky pokrájenou uzeninu, tj. klobásku, salám apod). Krok 6: Nakonec vmícháme kelímek smetany na vaření či šlehání a po dosažení varu polévku odstavíme.

Zveřejněno 12. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli podle chuti, já si přidávám až do talíře, a tentokrát jsem dělala bez smetany, takovou dietnější verzi a je také moc dobrá.

Pokud má někdo příliš slaný uzený vývar, přidá k zelenině dva oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

Zeleninu je možné použít i mraženou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M47Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M47Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra, sůl, sádlo, mouka hladká, cibule, paprika sušená sladká, polévková zelenina, fazolky zelené, česnek, chilli paprika čerstvá, smetana ke šlehání, maso uzené

Přidat fotografie receptu