Postup přípravy
Krok 1: V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti.
Krok 2: V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...)
Krok 3: Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Moje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 5 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 5 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 3 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 4 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 4 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 4 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 4 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 6 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 7 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 8 hodinami
Tématické fráze:
obložené topinky,
obložená topínka,
obložený ďábelský talíř
Suroviny:
chléb,
sádlo,
bok česnekový,
sýr plátkový,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
zelenina
Komentáře