Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 116 kJ /
267 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky23,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné. Plátky vložíme do pánve s roztopeným tukem a z obou stran osmažíme dozlatova, pak vyndáme a uchováme v teple. Krok 2: Do pánve s výpekem přilijeme cca 150 ml vývaru (nebo vody), promícháme a uvolníme tak výpek, pak přisypeme čerstvý, jemně nastrouhaný křen dle chuti - ostrosti a bez poklice na mírném ohni necháme krátce povařit. Přisolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, kterou v kelímku dobře rozmícháme. Pánev odstavíme nebo vypneme oheň a smetanu v pánvi dobře rozmícháme s povařeným křenem. Dle chuti (kyselosti smetany) můžeme přidat špetku cukru. Krok 3: Podáváme s vařeným bramborem, na talíři plátky masa doplníme omáčkou a dozdobíme troškou čerstvě strouhaného křenu.

Zveřejněno 12. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4A7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4A7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
platky na křenu

Suroviny:
maso na řízky, sádlo, sůl, pepř mletý, vývar, smetana zakysaná, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu