Pepřenky z kapra
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete vychutnat tuto rybí dobrotu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 434 kJ / 1 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,03 g |
Tuky | 67,21 g |
Vláknina | 33,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,65 g |
Sůl | 41,50 g |
Sacharidy | 155,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné ryby nafiletujeme, vložíme do sklenice, každou vrstvu filetů nasolíme. Necháme odležet cca 3 dny v chladničce. Sůl vytáhne z masa tekutiny a maso se zpevní.
Krok 2: Po cca 3 dnech filety zbavíme soli důkladným propláchnutím pod studenou tekoucí vodou.
Krok 3: Všechny suroviny suroviny na první nálev smícháme a necháme přejít varem.
Krok 4: Propláchnuté filety vložíme do sklenic vychladlým nálevem. Necháme v chladničce odležet cca 4 – 5 dní podle velikosti filetů.
Krok 5: Po cca 4–5 dnech působením octa kůstky ve filetech změknou nebo se rozpadnou. Filety vyjmeme ze sklenice, propláchneme vodou, odstraníme kůži. Jde to lehce.
Krok 6: Pak filety nakrájíme na kostky či pásky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, přelijeme vařící vodou a ochladíme studenou vodou.
Krok 7: V míse smícháme nakrájené rybí filety s cibulí, sterilovanou zeleninou, dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
Krok 8: Veškeré suroviny na finální nálev smícháme a necháme přejít varem.
Krok 9: Směs dáme do zavařovacích sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. V chladničce necháme odležet další dva dny.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pepřenky z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V6J5
Moje poznámka
Pepřenky z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V6J5
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 10 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 14 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 15 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 6 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 7 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 8 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 10 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 11 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 12 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 12 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 15 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 16 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kapra,
kapr recept,
rybí pepřenky z kapra,
kapr recepty,
pepřenky recepty,
rybí pepřenky,
pepřenky z cejna,
peprenky recept,
recep na rybi peprenky,
peprenky,
recepty na kapra,
peprenky zkapra,
recept na rybí pepřenky z kapra,
rybí pepřenky z z kapra,
recept na kapra,
recept na peprenky,
rybi pepřenky recepty,
ryby jako pepřenky,
recept na rybí pepřenky,
pepřenky recepty z cejna
Suroviny:
filet z ryb,
sůl,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
cibule,
zelenina sterilovaná,
feferonka,
pepř mletý,
olej,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý,
voda,
ocet
Komentáře (4)