Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková buchta na způsob bratislavské

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 315 kJ /
4 139 kcal
Bílkoviny105,33 g
Tuky174,86 g
Vláknina43,76 g
Cholesterol 880 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy503,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout. Krok 2: Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme zchladnout.. Pokud by se zdál mák řidší, vmícháme pomleté piškoty. Krok 3: Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi. Krok 4: Na těsto vejce s cukry šleháme do pěny, až se cukr rozpustí.
Přilijeme olej s vodou a zašleháme. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a došleháme do hladka. Krok 5: Do vymazaného a vysypaného pekáčku nalijeme těsto. Krok 6: Mák přendáme do igelitového zdobícího pytlíčku, ustřihneme špičku a cikcak naneseme na těsto. To samé uděláme s povidly a pudinkem. Krok 7: Nakonec povrch posypeme žmolenkou a dáme péct na cca 200° a 30 min. Krok 8: Po upečení pootevřeme troubu a buchtu necháme částečně zchladnout.
Vlažnou ji necháme nakonec venku vychladit.

Zveřejněno 16. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková buchta na způsob bratislavské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJ7p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková buchta na způsob bratislavské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJ7p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Asi moja otázka vyznie divne - prečo je potrebné mak tak dlho variť? Pečiem rada makové veci a nikdy ho tak dlho nevarím. Robím to zle?:-O

Přidávám malou vychytávku. Aby nebyl mák řídký, vaříme ho bez cukru a osladíme ho až po uvaření. Pak ho nemusíme zahušťovat. ;-):-K

Tématické fráze:
bezlepkova buchta, bezlepkova piškotova buchta, bezlepková maková buchta, bezlepkové buchty recept

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, cukr vanilkový, olej, voda, mouka bezlepková, kypřící prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr třtinový, povidla švestková, mák mletý, mléko, skořice, rum, piškoty, vločky ovesné, mouka rýžová, máslo, cukr třtinový, skořice mletá

Přidat fotografie receptu