Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát ze dvou druhů zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie593 kJ /
142 kcal
Bílkoviny5,18 g
Tuky0,45 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekingské zelí rozebereme na listy, nakrájíme je nadrobno a dáme do větší misky. Červené zelí necháme okapat nebo lehce zmáčkneme a bez nálevu párkrát překrojíme na menší. Krok 2: Přidáme do misky spolu s jemně nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Promícháme, přidáme majonézu podle chuti i víc, pepř a lák z okurek, nemusí být, ale dodá šmrnc. Podle chuti přisolíme a lehce vše promícháme. Dáme vychladit. Krok 3: Výborný salát k masu v různé úpravě, ale i studené pohoštění s vařenými vejci, šunkou a pečivem.

Zveřejněno 18. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát ze dvou druhů zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát ze dvou druhů zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLAN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: Jasně, dělám ho z pekingského ale když přijdete do obchodu - všude je chybné označení Čínské zelí. Ten salát dělám už víc než 30 let a celá rodina ho má nejraději. Žádná grilovačka se bez něj neobejde. :-K

Marie Svarcova: tak jsem rychle projela saláty z "čínského" zelí a podle mne z 90% jsou ze zelí pekingského, pak choy netvoří hlávky...ale ten s tatarkou a česnekem by podle mne šel z obojího, jen bude mít trochu jinou strukturu, dělám skoro totéž z mladého hlávkového zelí, ale musí být opravdu mladičké, žádná velká dělová koule...

Eja57: Kupuji to zelí v Lidlu , vydrží v lednici dlouho ale u mne stejně nevydrží jelikož saláty růuné dělám hodně často a to zelí bez nálevu přidám klidně i do jiného . Doporučuji zkusit můj nejjednoduší a nejlepší. Je také na Top ale nemusíte hledat:
500 g čínského zelí, 3 stroužky česnek, 250 ml tatarské omáčky Hellmans
Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme prolisovaný česnek v množství podle chuti a tatarku.
Promícháme a necháme odpočinout v chladu. Skvělý jednoduchý salát se hodí nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.:-Khezký den

Marie Svarcova: no právě že jsem nikde podobnou kombinaci neviděla ....:yes: dnešní realizace ztroskotala na tom, že jsem při rychlém nákupu nesehnala malou skleničku sterilovaného červeného zelí od Hamé, to je moc dobré...a to mám na salát takovou chuť;-(:-D

Eja57: tak tohle jsem dnes spáchala bez jakékoli nápovědy:-) U nás je již roky oblíbený můj salát nejjednodušší z čínského zelí, ten dělám spoustu let a dnes mě napadlo k němu něco přidat. Pokud jste někde něco podobného viděla jde o podobnost čistě náhodnou a já o tom nic netuším. Mějte se hezky a zkuste ochutnat ( ten lák jsem měla zbytek ve skleničce od zavařování okurek a napadlo mě ho tam trochu dát). :-K

Odněkud okoukáno nebo vlastní "vynález"? Na třetí přečtení jsem zjistila, že by mi to chutnalo:-K

Tématické fráze:
salát ze zelí, lak na činske zeli, výborný salát ze zelí, druhý zelí, druhy čínských salátů, zeli druhy

Suroviny:
zelí, cibule, česnek, majonéza, pepř, sůl,

Přidat fotografie receptu