Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník po prabábi

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meridyth Meridyth

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 685 kJ /
5 661 kcal
Bílkoviny119,02 g
Tuky232,82 g
Vláknina33,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,42 g
Sacharidy755,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak. Krok 2: Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)

Zveřejněno 19. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník po prabábi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A491

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník po prabábi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A491

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Děkuji za recept, výborný perník <3

Neplnila som lekvárom ani nepolievala čokoládou. S nimi by to bolo určite chutnejšie, ale takto sladké je to pre mňa postačujúce. :-D Je to klasický hrnčekový perník, dobrý, akurát som do cesta pridala troška mletých klinčekov. ;-)

Tématické fráze:
aromatické perníky, holandský perník

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, soda jedlá, skořice, med, kakao holandské, ořechy vlašské, vejce, mouka, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu