Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,68 g |
Tuky | 104,02 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 515 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 67,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Moje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 3 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 6 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 6 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 1 hodinou
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 2 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 2 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 3 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 5 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 5 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
šumavská hovězí pečeně,
šumavské knedlíky,
šumavský knedlík,
šumavské nudle,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí na hřibkách,
šumavská vepřová pečeně,
hovězí pečeně na slanině,
švedska hovezí pečeně,
šumavské maso,
vepřová pečeně na houbách,
hovězí zadní recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí maso na hříbkách,
hovězí pečeně recept,
švédská pečeně,
hovězí pečeně na hříbkách,
šumavska omacka,
vepřová pečeně na hříbkách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
houba hřib,
mléko,
smetana,
hořčice,
koření divoké,
ocet,
sůl
Komentáře (4)