Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,68 g |
Tuky | 104,02 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 515 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 67,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Moje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 5 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 17 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 7 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 7 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
šumavská hovězí pečeně,
šumavské knedlíky,
šumavský knedlík,
šumavské nudle,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí na hřibkách,
šumavská vepřová pečeně,
hovězí pečeně na slanině,
švedska hovezí pečeně,
šumavské maso,
vepřová pečeně na houbách,
hovězí zadní recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí maso na hříbkách,
hovězí pečeně recept,
švédská pečeně,
hovězí pečeně na hříbkách,
šumavska omacka,
vepřová pečeně na hříbkách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
houba hřib,
mléko,
smetana,
hořčice,
koření divoké,
ocet,
sůl
Komentáře (4)