Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z kadeřávku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 434 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny46,74 g
Tuky26,42 g
Vláknina34,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,20 g
Sacharidy142,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť. Krok 2: Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja opečieme dozlata. Krok 3: Šošovicu podlejeme vodou tak, aby bola zarovno so šošovicou a nezakrytú na slabom ohni dusíme, kým sa voda nevyparí. Občas premiešame. Šošovica musí ostať chrumkavá, nesmie byť mäkká, takže nerestujeme dlhšie ako 5 minút. Krok 4: Na zálievku zmiešame olej, prelisovaný cesnak, med, šťavu a sójovú omáčku. Krok 5: V mise premiešame kel, šošovicu a tofu. Zalejeme zálievkou a opäť jemne premiešame. Krok 6: Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici a posypeme šalát.

Zveřejněno 25. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kadeřávku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Z2Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kadeřávku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Z2Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kadeřávek recepty, salát z kadeřávku

Suroviny:
kadeřávek, tofu bílé, čočka červená, olej, omáčka sojová, olej olivový, omáčka sojová, med, česnek, šťáva citronová, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu