Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát podle ČSN z roku 1967

V našem jídelníčku se stále vyskytuje málo mořských ryb. Přitom maso tresky je lehce stravitelné a patří mezi nejchutnější mořské ryby. Přesvědčete se o tom naším pikantním rybím salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 877 kJ /
1 166 kcal
Bílkoviny94,18 g
Tuky79,57 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,15 g
Sacharidy16,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě s octem a solí uvaříme filé a mrkev, nejdéle 15 minut. Pak necháme vychladit. Krok 2: Cibuli, okurky a uvařenou mrkev nakrájíme na drobné kousky. Uvařené filé rozdrobíme. Krok 3: Přidáme hořčici a majonézu, osolíme a opepříme. Krok 4: Vše jemně promícháme a případně dochutíme. Před podáváním necháme vychladit. Krok 5: Podáváme s pečivem nebo chlebem.

TIP: Rybí filé - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 11. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát podle ČSN z roku 1967

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOBB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát podle ČSN z roku 1967

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOBB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Retro se slizičkou ve voku.

pavelk:
No, je mi potěšením jednou za čas někoho potěšit :-K
Tady to nebylo ad hominem, ale ad rem;-)
Když rcp podle ČSN, např. https://www.toprecepty.cz/recept/61163-vlassky-sal... zvládne kuchta:-) tak kuchtík to zvládne taky, že ;-)
Ááá nééébo to můžete nazvat "Rybí salát podle ČSN z roku 1967 po našom" :-8

casino: Nějak ses na mne upnul, ale to neva, těší mne to.. Jinak máš pravdu, že v ČSN byly uváděné v gramech, ale pochop, že 10 kilo nebudu dělat, a tak jsem si to převedl, kolik surovin budu potřebovat na dávku z 500 g filé. Psát v receptu, že je třeba 60 g cibule, tak po zvážení jsem zjistil, že malá cibule má takovou váhu. Pokud máš ještě nějaké námitky...máš prostor.

Nojo,ale na ten rybí salát vzpomínám se slzou v oku. To co se dnes prodává, darmo mluvit.

"Rybí salát podle ČSN z roku 1967"
Patrně receptura č. 50416, ale podle ČSN by suroviny byly uvedeny v gramech:-)
No, u nás se prodával pouze rybí salát z nakládaných (kyselých) sleďů :yes:

Z povařeného filé jsem dělával falešný humrový salát :yes: podobný tomuto: https://www.toprecepty.cz/recept/11662-neprave-hum...

Edit
Eja57: http://makova-panenka.cz/recepty/rybi-salat-z-makr...

:yes::yes::yes::yes::-Q:-Q:-K

Tady je hezké povídání o rybím salátu dle této normy..
makova-panenka.cz/recepty/rybi-salat-z-makrely-aneb-my-se-ani-mrazenych-makrel-nebojime/

Tématické fráze:
rybí salát dle čsn, recept na ribi salat retro, csn rybi salat, saláty podle čsn, retro rybí salát recept, retro recept na rybí salát, rybi retro salát, recept rybí salát retro, retro rybí salát, rybí salát retro, salaty dle normy čsn, rybaci salat podla csn, recepty čsn, rybí saláty, rybí salát, rybí salát čsn, humrový salát dle čsn, treska salat csn norma, rybí salat. salát dle čsn, recepty podle čsn

Suroviny:
filet z tresky, ocet, cibule, mrkev, okurka čerstvá, hořčice plnotučná, majonéza, sůl, pepř mletý, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu