Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 370 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,66 g |
Tuky | 2,40 g |
Vláknina | 41,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 635 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 46,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.
Krok 2: Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.
Krok 3: Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.
Zveřejněno 1. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Moje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Nejnovější recepty
Palačinky s pomerančem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno před 23 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno 10. 9. 2025 05:00:01
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno 9. 9. 2025 20:51:36
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buřtguláš samotáře Rermora
radbastim před 3 hodinami
Česneková pomazánka s majonézou
milanow před 4 hodinami
Cuketová pizza
Tynaja před 4 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Mon17 před 11 hodinami
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 13 hodinami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 13 hodinami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 15 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 15 hodinami
Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
KatkaCechova před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí bujón,
bujón domácí,
domácí bujonove kostky recept,
bujón-recept,
recept na domácí bujon,
jak na domaci bujón,
silný domácí bujon,
domácí bujón z kostí,
domácí bujón hustý
Suroviny:
skelet kuřecí,
kost hovězí morková,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
pórek,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
libeček,
sůl
Komentáře (22)