Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bujón

Hodnocení receptu je 4,9 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 370 kJ /
327 kcal
Bílkoviny13,66 g
Tuky2,40 g
Vláknina41,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 635 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy46,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu. Krok 2: Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý. Krok 3: Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.

Zveřejněno 1. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bujón

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74V8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bujón

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74V8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Moc děkuji za super tip<3

Dnes jsem vyzkoušela, něco jsem Ti tam přidala,děkuji za tip Miládko..Zkusím přendat zmražené kostky, jak píše Maris do sáčku a dát mrazáku, jinak moc výborné :-):yes::yes:

bohynovka: to zkusím příště, pěkný nápad..

mika59: Ja delala v patek ze srncich kosti a zeber a kouskem srnciho krku. ;-)ó

mika59: vypadá úžasně:-):-K:-K:yes::yes:

Dnes jsem dělala znovu a vaření s tím je hračka..:-) přidala jsem foto..

Bartolotti: Děkuji :-K:-K;-)

Recept je výborný. Přidala jsem jeden bod. Bujón jsem nedala do mrazáku, ale do skleniček a zavařila.

Díky za inspiraci:yes::yes::yes::yes:

mika59: Neni zac, mas moc hezke a inspirativni recepty, Miladko.

Ivace64: Ivo moc děkuji..:-K:-K

srettka: No fakt moc děkuji..to potěší :-K:-K maris: Vlastně to tak dělám, jen jsem to špatně napsala..Děkuji za doplnění..:yes::-K

Ivana Ch: ..:-K bohynovka: díky za nápad s tím octem určitě využiji..:-K:-K

Pěkná práce, moc se mi recept i krásné a lákavé foto líbí a určitě vyzkouším:-K:-K:yes::yes:

Mně se osvědčilo zmrzlé kostky vývaru z tvořítka na led vyklepnout a uložit je zpátky do mrazáku v dobře uzavíratelném sáčku. Snadněji se potom odebírají. ;-)

Miko, člověk už by si řekl, že není možné přijít s něčím zajímavým, novým, inovativním, a ty vždycky.. vždycky překvapíš:-K A tohle se mi obzvlášť líbí:-8:yes:

Take delavam, casto pred tahnutim vyvaru opecu maso, kosti i zeleninu v troube, vysledek je jeste o neco lepsi. Pri zalevani vodou pridavam lzici octa. V konecnem vysledku neni citit, ale diky nemu se lepe uvolnuje kolagen, takze nejen zdravejsi pro nase telo, ale jestei lepe tuhne (respektive rosolovati).

To se mě moc a moc líbí :yes::yes::yes:;-);-);-):-K

Tématické fráze:
domácí bujón, bujón domácí, domácí bujonove kostky recept, bujón-recept, recept na domácí bujon, jak na domaci bujón, silný domácí bujon, domácí bujón z kostí, domácí bujón hustý

Suroviny:
skelet kuřecí, kost hovězí morková, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, pórek, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu