Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie565 kJ /
135 kcal
Bílkoviny2,19 g
Tuky0,39 g
Vláknina7,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení víko odkryjeme, zesílíme teplotu a dopečeme dozlatova. Krok 2: Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme. Krok 3: Nakonec zelí dochutíme solí nebo cukrem a octem. Podle toho jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Povidla chuť zelí zvýrazní. Zelí podáváme s upečenými stehny a knedlíky bramborovými nebo houskovými.

Zveřejněno 9. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN8k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN8k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Dostala jsem se k tomuto vynikajícímu kuřeti až dnes. Udělala jsem malou kulišárnu, měla jsem zbyteček kachního sádla, takže to šlo pod kuře a pak jsem udělala k tomu jemné přílohové lokše, omaštěné zbytečkem sádla a máslem ! Pekla jsem velmi pomalu, aby to provonělo tím sádlem. Výborné !

mika59: Dnes jsem pekla bažanta, manžel změnil jídelní lísteček!:-D

Veronika.Hrozna: To je opravdu třeba vyzkoušet ,,to se nedá popsat, ale kuře má jinou chuť, než sypané grilovacím kořením ..tady opavdu jen sádlo, kousek chleba, sůl a kmín..,max špetka majoránky..:-K

mika59: Tahám stehna z mrazáku! Mám domácí kuřátka! Díky Bohu za ně!<3

Veronika.Hrozna: Položit chleba, sádlo a maso, podlít a přikrýt..;-) Je to jedno, chleba je kousek a rozpeče se..;-)

mika59: Ten chleba dát pod to stehno nebo vedle , aby se nepromočil , nebo radši nedat vodu vůbec? To sádlo dát na chleba taky? Trošku tápu v receptu.

mika59: Aha, díky, někdy vyzkouším :yes:

zizala: Chleba v kombinaci se sádlem a kmínem udělá to, že kuře, už když se peče vůní připomíná husu, a pak lehce i chutí. Chleba ten se rozpeče a u nás se sní první. Má výbornou chuť. Nejlepší je patka..:-);-)

Eja57: Děkuji je to změna...:-K:-K

Mě zaujal ten chleba. Proč tam je a co s ním potom? Zase něco nového, co neznám :-)

Ta povidla:yes: Zahušťuji červené zelí taky trochou nastrouhané brambory, přidávám ještě trochu nastrouhaného jablka a brusinkovou ( v nouzi rybízovou) marmeládu...Ale ta povidla:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuře na sádle, kuřecí stehna sádlo, pečený chléb na sádle

Suroviny:
stehno kuřecí, sádlo, chléb, sůl, kmín celý, zelí sterilované červené, cibule, brambory, povidla švestková, sádlo, sůl, pepř, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu