Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

Z rajčat lze vyrobit opravdu nepřeberné množství pochutin. Ať už je to kečup, omáčka na těstoviny nebo třeba tento džem. K oloupaným rajčatům stačí přidat pár výrazných surovin, společně povařit a chutný džem je hotový. Podávat ho můžeme třeba k vyzrálým sýrům.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Farma Bezdínek Farma Bezdínek

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 95 min

125 min (30 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 148 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny9,47 g
Tuky2,37 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,00 g
Sacharidy463,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve je potřeba oloupat rajčat. Slupku nařízneme do kříže, pak je ponoříme do vroucí vody asi na 3 minuty a poté slupku zlehka stáhneme. Krok 2: Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a dáme do hrnce se silným dnem. Přidáme všechny ingredience a na mírném plamenu směs vaříme asi 1 hodinu. Krok 3: Směs občas promícháme a na konci vaření kápneme trochu džemu na talířek k vyzkoušení jeho konzistence. Džem by měl být lepkavý, hustý a stále by v něm měly být patrné drobné kousky. Krok 4: Jakmile bude mít správnou hustotu, nalijeme horký rajčatový džem do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice očistíme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Víte, jak se vyrábí plísňové sýry?

Zveřejněno 10. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4K3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4K3

Komentáře (9)

Překrásné fotky, super recept! Dělávám jako vy, jen místo zázvoru spoustu nasekané bazalky a 2 feferonky. Obdarovávám známé, všichni chtějí recept...:-K

hosta: Dobrý den, ano budeme se samozřejmě držet dle pokynů. Jen pro pochopení. Recepty z rajčátek si na Bezdínku sami zkoušíme, ochutnáváme, vylepšujeme, potom fotíme...proto to "označení" Bezdínkovské...že je v tom kus nás samotných. :-8 Nebyl v tom apriori jiný reklamní zájem. Samozřejmě vše respektujeme, omlouvám se, pokud jsme tímto způsobili nějaké nepříjemnosti. Za Farmu Bezdínek, Monika Zábojníková

Farma Bezdínek: Toprecepty nejsou určeny k přímé reklamě - i když jistě dobrých a kvalitních produktů. Proto byly názvy receptů v tomto smyslu upraveny. Pokud budete vkládat další, držte se, prosím, tohoto vzoru.

casino: Omlouvám se, asi nerozumím. Můžete mi prosím blíže popsat problém s receptem?

Farma Bezdínek:
No, přistupuji na vaši hru a na reklamu za hubičku (když vám to tady trpí ;-) leč řeč byla o receptech, že :-)

casino: Dobrý den, casino. V případě rajčat z Farmy Bezdínek není "nadčasovost" to správné slovo. :-8 Naše pěstební technologie nám umožňuje dodávat na trh po celý rok (Vánoce nevyjímaje) stejně skvěle chutnající rajčata, bez pesticidů. Tímto způsobem se snažíme "konkurovat" ne-čerstvým a ne-zdravým dovozových rajčat bez-chuti.

yanull: Dobrý den, yanull. Čerstvá a zralá rajčata v prosinci nejsou problém. Rajčata z Farmy Bezdínek chutnají stejně skvěle v létě i o Vánocích. :-8 Naše pěstební technologie nám to umožňuje. Po celý rok a bez pesticidů se snažíme, aby český zákazník našel v obchodech česká rajčata a měl alternativu k těm "ne-čerstvým", ne-zdravým", "bez-chuti" z dovozu.

yanull:
A proč?
Recepty jsou přece nadčasové, že :-K

Vaše recepty jsou pěkné :yes:, jen ta čerstvá a zralá rajčata v prosinci budou asi trochu problém ;-) Úvody k receptům jsem s dovolením přesunula do poznámek. :-K

Tématické fráze:
marmelada k syrum

Suroviny:
rajče, cukr krystal, šťáva limetková, zázvor, sůl

Přidat fotografie receptu