Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová zelňačka s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 318 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny81,82 g
Tuky50,13 g
Vláknina27,47 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 7,81 g
Sůl18,80 g
Sacharidy110,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, zelí lehce vymačkáme z nálevu a překrájíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky, klobásy nakrájíme na silnější půlměsíčky a kořenovou zeleninu na drobnější kostky. Krok 2: Na sádle osmahneme cibuli téměř do zlatova. Přisypeme na ni obě papriky, promícháme a zalijeme 1 litrem vody (lépe vývarem). Přidáme brambory, zelí, klobásy, zeleninu, ovesné vločky a koření, promícháme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Krok 3: Polévku odstavíme a vlijeme do ní zvolna za stálého míchání v troše vody rozkvedlanou zakysanou smetanu, poté smetanu sladkou 30%. Podle chuti osladíme, dosolíme, opepříme. Podáváme s pečivem jako hlavní jídlo.

Zveřejněno 15. 12. 2019

Poznámka autorky taddy1

Polévka se zahustí ovesnými vločkami, které se v ní rozvaří a není nutné přidávat mouku, která by ubrala na chuti nebo jíšku, která by dodala navíc dost tuku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová zelňačka s ovesnými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94AY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová zelňačka s ovesnými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94AY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
smetan9va zelmacka, recept na zelňačku

Suroviny:
brambory, zelí kysané, cibule, zelenina kořenová, vločky ovesné, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, klobása, koření, sádlo, smetana zakysaná, smetana sladká, cukr

Přidat fotografie receptu