Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 318 kJ / 1 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,82 g |
Tuky | 50,13 g |
Vláknina | 27,47 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 7,81 g |
Sůl | 18,80 g |
Sacharidy | 110,60 g |
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky, klobásy nakrájíme na silnější půlměsíčky a kořenovou zeleninu na drobnější kostky. Krok 2: Na sádle osmahneme cibuli téměř do zlatova. Přisypeme na ni obě papriky, promícháme a zalijeme 1 litrem vody (lépe vývarem). Přidáme brambory, zelí, klobásy, zeleninu, ovesné vločky a koření, promícháme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Krok 3: Polévku odstavíme a vlijeme do ní zvolna za stálého míchání v troše vody rozkvedlanou zakysanou smetanu, poté smetanu sladkou 30%. Podle chuti osladíme, dosolíme, opepříme. Podáváme s pečivem jako hlavní jídlo.
Zveřejněno 15. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanová zelňačka s ovesnými vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94AY
Moje poznámka
Smetanová zelňačka s ovesnými vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94AY
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 10 minutami
Pečené kuře
Lucek před 22 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 23 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 26 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 32 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 36 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 44 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 57 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
smetan9va zelmacka,
recept na zelňačku
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
cibule,
zelenina kořenová,
vločky ovesné,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
klobása,
koření,
sádlo,
smetana zakysaná,
smetana sladká,
cukr
Komentáře (1)