Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sriracha (cvrndova)

Omáčka Sriracha je jedna z nejpálivějších omáček ze všech. Skvěle se hodí do teplých i studených pokrmů. Neodmyslitelně patří do čínských polévek, ale v poslední době se těší velké oblibě třeba i v hamburgerech. Ostrá chuť je ideální k červenému masu, zvěřině či drůbeži.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvrnda cvrnda

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kvašení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 331 kJ /
557 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky0,80 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,02 g
Sůl20,00 g
Sacharidy126,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papričky pomeleme a přidáme ostatní ingredience, mimo octa. Dáme do sklenice na teplé tmavé místo zkvasit, asi na týden. Jednou denně promíchat. Krok 2: Poté povaříme a případně rozmixujeme najemno nebo propasírujeme. Přidáme ocet či alkohol a nalijeme do skleniček. Krok 3: Uchováme v chladu. Pokud chceme mít jistotu, můžeme ještě zavařit.

TIP: Jaké máme možnosti zavařování zeleniny

Zveřejněno 16. 12. 2019

Poznámka autora cvrnda

Recept převzatý z netu a lehce upravený, tak prosím neukamenovat. Té soli stačí poloviční (i méně) množství a druhou polovinu přidat až po kvašení. Sůl ve větším množství může zabránit kvašení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sriracha (cvrndova)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKmP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sriracha (cvrndova)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKmP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cvrnda: Děkuji za radu, zkusim to tedy s jablečným octem, snad se zadaří. ;-) Posílám krásný vánoční pozdrav!:-K:-K

U druhé chilli omáčka používám jablečný ocet domácí výroby a přidám trochu alkoholu. Alkohol dezinfikuje a zastaví kvašení.

MamlajdaD: děkuji ;-)

casino: Díky za radu! :-K Já už si nějak poradím, na netu je více domácích receptů na srirarchu, tak snad něco najdu. Protože rýžový ocet tady v místě nekoupím a objednat ho do vánoc nestihnu. Hodilo by se mi, kdybych našim chlapům udělala po lahvičce. :yes:;-):-D Posílám krásný předvánoční pozrav!:-8:-K:-K

MamlajdaD:
Rýžový ocet je špica:yes::yes::yes:
Šel by do jisté míry nahradit vším co píšete (vyjma balsamika; vyzrálé balsamico je spíše léčivo a bylo by ho škoda), ale ten 8% ocet zředit na 4%
No, DESTILOVANÝ OCET je nonsens nejvyššího řádu a další důkaz, že WIKI píše i pitomosti ;-(
(patrně se ztratilo v překladu a jde o KVASNÝ OCET) :-8

Nadja: Sriracha je hodně pálivá omáčka k docucování jídel.
Z webu: Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chilli, destilovaného octa, česneku, cukru a soli.
Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sriracha

K čemu se používá, když tam může být alkohol? ;-)

Recept se mi moc líbí, ráda bych ho udělala, moc by se mi hodil, ale rýžový ocet nemám. Jde nějak nahradit jiným druhem octu (doma mám balsamiko, vinný, jablečný a klasický 8% ocet)? Papričky mám sušené, v receptu jsou asi myšleny čerstvé papričky?

Tématické fráze:
sriracha recept, recept na sriracha, recept na spiracha, sriracha recepty

Suroviny:
chilli paprika čerstvá, česnek, cukr třtinový, sůl, voda, ocet rýžový

Přidat fotografie receptu