Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibule dušená na paprice

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 994 kJ /
955 kcal
Bílkoviny24,21 g
Tuky26,59 g
Vláknina40,44 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy142,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět. Krok 2: Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme papriku a po chvíli mouku. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici a povaříme cca 10 minut. Krok 3: Do zakysané smetany dáme trochu cibule a vše vmícháme do omáčky. Cibulovou omáčku dochutíme solí, pepřem případně cukrem. Krok 4: Uvařené brambory, ještě horké, napíchneme na vidličku a oloupeme. Nakrájíme na kousky do talíře a zalijeme připravenou cibulovou omáčkou.

Zveřejněno 16. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibule dušená na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWyz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibule dušená na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWyz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Vyborny napad,cibuli mam rad,urcite vyzkouším,recept se jmenuje cibule na paprice,tak nechapu proc tam kazdy hleda slepici:-)

Výborný nápad:-)

rihana: Taky máme rádi slepici na paprice. Máme svoje domácí. Ta cibule je zase něco jiného a hlavně rychlého. :-K;-)

mika59: Určitě je to dobré i bez masa, však mě to zaujalo. Já jen, že na paprice mám nejraději slepici, asi vzhledem k vývaru, tomu se žádný jiný (pro mne) nevyrovná. :-8

Eja57: No pravda..ale na paprice se nedělá jen maso..A dobré to bude s novými bramborami..:-K

mika59: bo "na paprice" = "slepice" :-D
Ale mám to v plánu bez toho ptactva, bude mi to chutnat...:-K

rihana: A proč zrovna slepice?.:-K .Tohle je bezmasé jídlo nemusíme u všeho maso. Ale klidně si k tomu dovedu představit vařené hovězí, nebo pečené kuře..;-)

Vypadá to na fotce pěkně, jako vždy, jen mi tam schází ta slepice. ;-)

Tématické fráze:
cibule na papryce, dušená cibule, dušená cibulce, dusena cibule se salamem, cibule na paprice

Suroviny:
cibule, brambory, máslo, paprika sušená uzená, hořčice pikantní, mouka hladká, cukr hnědý, vývar, smetana zakysaná, sůl, pepř, kmín drcený

Přidat fotografie receptu