Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak ze sunaru

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 045 kJ /
8 376 kcal
Bílkoviny44,16 g
Tuky75,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,55 g
Sodík 167 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy1 004,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Část cukru utřeme se žloutky. Sunar promícháme s větším dílem cukru, zalijeme studenou vodou, přidáme utřené žloutky a promícháme. Vložíme do vodní lázně a mícháme nebo šleháme metličkou do zhoustnutí. Až je hotovo, postavíme do studené vody a občas promícháme. Krok 2: Do vychladlého vlijeme líh nebo rum. Vzhledem k síle lihu raději jen rum nebo lihu přiměřené množství.

Zveřejněno 19. 12. 2019

Poznámka autorky yanull

Tento vaječný koňak je velmi jemný a moc dobrý. Byla jsem o recept požádána, tak ho přidávám, kdyby ho chtěl někdo podle tohoto receptu uvařit. Získala jsem ho již před 35 ti roky od babičky mé kamarádky, kdo ochutnal, byl spokojený.

Kdo má rád likéry kávové, není problém, kávou ho lze ochutit. Dávka je to pro velkou rodinu, lze uvařit z polovičního množství.

Budu ráda, když někdo přidá fotografii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak ze sunaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4XQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak ze sunaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4XQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

casino: Doufám, že se taky zúčastníte! Jsme všechny zvědavé, jakou budete mít Vánočku, tedy, jestli ji bude péct paní Casinová, jako minulý rok!

Nadja:
No, já šlehám žloutky s cukrem...:-K (potom + salko + kondenz. ml. + tuzemák)

Děkuji za rady, ale zatím asi zůstanu u té mojí rychlé verze (žloutky našlehané se salkem + rum) a tento receptík vyzkouším až příští rok. ;-)

casino: Ano souhlasím s Vámi, toto jsem nezohlednila, tehdy jsem líh opravdu používala, ale v daleko menším množství. Jednou ho nalil manžel návštěvě, protože byl v láhvi od vodky a dotyčného výraz si pamatuji dodnes :-O, naštěstí to tehdy přežil bez újmy na zdraví ;-)

Nadja: Nadi, vidím tu krabici se sunarem ještě dnes, stála 10,60 Kčs, ale gramáž pouze odhaduji na 500 g, třeba bude někdo vědět přesně. Myslím, že na tom záleží jen částečně, podle toho, co kdo vyzkouší. ;-)

Nadja: Sušené mléko lze koupit na netu v mnoha verzích (určitě se dá sehnat i v nějakém supermarketu). Myslím, že na dobírku nejlevněji např. 500g za 80 Kč od Profikoření, od nich jsem nedávno něco kupovala a je to velice solidní firma, zboží dobře zabalené a expedováno rychle. Ale těch eshopů je daleko více. Zdravím! :-K:-K

bohynovka: našla jsem toto: "Sójový nápoj Zajíc s příchutí smetany" - má výraznou mléčnou chuť, 400 g sáček - 54 Kč

Nadja: Zajic je rostlinne mleko, nema tu spravnou "mlecnou" chut, tu ma ze vsech umelych mlek opravdu jen Sunar. Asi to ve sve dobe bylo proto, ze byl na nejake ty listky s malym doplatkem (co pamatuji osmdesatky). Uprimne priznavam, ze dnes mi to pri jeho cene prijde jako fest drahy spas a radeji si udelam ze Salka. I kdyz zase je ho hodne, nuz to uz je na uvazeni kazdeho.

Jani, jelikož sunar již dávno nepoužívám, prosím, kolik je 1 sunar (vygooglila jsem 600 g, ale zdá se mi to moc)?
Asi by se nechalo použít i jiné sušené mléko, třeba Zajíc ....

No, možná by bylo fajn do surovin napsat, % alkoholu v použitém lihu. Když se napíše lih, tak to znamená 96% alkoholu. Bych se klonil napsat VODKA (ale bude zde chybět úžasná příchuť rumového aroma)
Tady to vypadá na 4 litry hotového likéru a s 1/2 litrem tuzemáku to bude opravdu jemné, asi 6% pitíčko pro zletilce :-)
(12 žloutků a 1/2 litru tuzemáku (+ salko atd.) dávám na 2 litry hotového likéru a je to tak akorát - asi 13% alkoholu)

Tématické fráze:
krupice ze sunaru

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, voda, líh

Přidat fotografie receptu