Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice od Péti

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stroganov

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 227 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny14,88 g
Tuky131,20 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 409 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna nasolíme a necháme odpočinout. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme zelenou papriku a vše ještě krátce smažíme. Poté přidáme maďarskou papriku, vzniklou směs podlijeme hrnkem vývaru a položíme na ni pařák. Krok 2: Na pánvi zprudka osmahneme stehýnka ve vyšší vrstvě oleje. Čím víc, tím lépe. Poté je přesuneme na pařák a posypeme zbylou Paprikou. Pařák používám z toho důvodu, že vzniklou omáčku na závěr rozmixuju. Kousky chrupavek a drobných kůstek rozmixované v omáčce opravdu nejsou dobré. Poté tlakáč zavřeme a vše dusíme 30 minut. Krok 3: Hrnec odstavíme a po otevření a vyjmutí stehýnek a pařáku zbylou směs dolijeme vývarem a necháme projít varem. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve troše studeného vývaru. Opět necháme projít varem a vzniklou omáčku vymixujeme tyčovým mixérem. Vaříme 15 minut na mírném plameni. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme a těstovinami, případně s houskovým knedlíkem. Před servírováním maso obírám-ňahňat se rukama v omáčce není zrovna úplný odvaz. Recept vylepšuju posledních 20 let a tohle je, doufám, finální verze, tak snad vám bude chutnat.

Zveřejněno 22. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice od Péti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzyD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice od Péti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzyD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Omáčka je výborná, možno aj vďaka paprike, ktorú mám skutočne priamo od pestovateľa z Maďarska. :-) Mäso som nevykosťovala, dá sa to jesť aj príborom, nielen rukami. :-8;-) Páči sa mi ten nápad s parákom. :yes:

Stroganov: Já dávám celou papriku i se semínky a s tím bílým uvnitř. Odřežu akorát dlouhou stopku. Když se vyvaří, tak tam je skvělá chuť z celé papriky. Musíš mít ovšem tu dobrou papriku, typu PCR ze Slovenska! Ne Holandskou, tou to akorát zkazíš! :yes: Dávám i do guláše!

Smazáno :)

Stroganov: Jasně, to jsou pravidla..;-);-)

mika59: omlouvám se, jde o můj první recept zde, a neměl jsem zrovna k dispozici vlastní fotku.Hned co tohle jídlo uvařím (a to bude brzy) to faux pas napravim.

Hezký recept, ale fotka by měla být vlastní..https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2929/nejlep...

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, máslo, vývar kuřecí, paprika čerstvá zelená, olej, koření paprika maďarská, mouka, smetana, sůl

Přidat fotografie receptu