Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 227 kJ / 1 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,88 g |
| Tuky | 131,20 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 409 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 55,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna nasolíme a necháme odpočinout. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme zelenou papriku a vše ještě krátce smažíme. Poté přidáme maďarskou papriku, vzniklou směs podlijeme hrnkem vývaru a položíme na ni pařák.
Krok 2: Na pánvi zprudka osmahneme stehýnka ve vyšší vrstvě oleje. Čím víc, tím lépe. Poté je přesuneme na pařák a posypeme zbylou Paprikou. Pařák používám z toho důvodu, že vzniklou omáčku na závěr rozmixuju. Kousky chrupavek a drobných kůstek rozmixované v omáčce opravdu nejsou dobré. Poté tlakáč zavřeme a vše dusíme 30 minut.
Krok 3: Hrnec odstavíme a po otevření a vyjmutí stehýnek a pařáku zbylou směs dolijeme vývarem a necháme projít varem. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve troše studeného vývaru. Opět necháme projít varem a vzniklou omáčku vymixujeme tyčovým mixérem. Vaříme 15 minut na mírném plameni. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme a těstovinami, případně s houskovým knedlíkem. Před servírováním maso obírám-ňahňat se rukama v omáčce není zrovna úplný odvaz. Recept vylepšuju posledních 20 let a tohle je, doufám, finální verze, tak snad vám bude chutnat.
Zveřejněno 22. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice od Péti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzyD
Moje poznámka
Kuře na paprice od Péti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzyD
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
máslo,
vývar kuřecí,
paprika čerstvá zelená,
olej,
koření paprika maďarská,
mouka,
smetana,
sůl
Komentáře (7)