Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vydatný kuřecí vývar

Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce vynikající chuť. Podávejte s polévkovými nudlemi či jinou oblíbenou zavářkou.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina246

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 220 min

240 min (20 min příprava + 220 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie637 kJ /
152 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,64 g
Vláknina14,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,93 g
Sůl12,30 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí skelety vložíme do studené vody a přivedeme téměř k varu. Sebereme pěnu a těsně před dosažením varu stáhneme plamen na nejnižší stupeň, aby se vývar nezakalil. Krok 2: Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme pomalu klidně 3,5 hodiny. Krok 3: Polévku přecedíme, obereme maso, mrkev nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky. Krok 4: Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou hladkolistou petržel. Krok 5: Polévku podáváme s nudlemi.

TIP: Desatero: Zavářky a vložky do polévek

Zveřejněno 28. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vydatný kuřecí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMny

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vydatný kuřecí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý den, dovolila jsem si přidat foto. Polévka je výborná. :-)

Martina246: děkuji za odpověď.

ivulinka: krásný vývar pro pět lidí

Martina246: kolik litrů vydatného vývaru je z tohoto množství surovin?

Petrželku nevařím. nakrájím a odstavím. vařím většinou sobotu nebo neděli. Tuto polévku takto milujeme a at si každý vaří jak chce. Já mám kuřecí skelet plný masa. Mám kuřata z domácího chovu tak si to naporcuji jak chci..Tak jeden uplně stačí, protože když jeětě oberu maso tak je pěkně hutna...přeji krásný den

"Vydatný kuřecí vývar"
...vařívám i 2x týdně: pro smečku, pro mražák, pro sebe :-)
Vydatný??? No, nepíšete kolik těch ptačích kostřiček...
Na množství zeleniny dávám MINIMÁLNĚ 3 skelety...
Místo velké cibule dávám menší cibuličky (samozřejmě i se slupkou)...
Česneku dávám polovic... zato přidávám bobek...
Zeleninu (vyjma cibule) vyhazuji a když, tak ke konci přidám čerstvou, nakrájenou...
...a petrželku opravdu vaříte? :-O

Tématické fráze:
kuřecí vývar, kuřecí vývar nezakalený, kuřecí vyvar, kolik litrů vyvaru z jednoho skeletu, kuřeci kuřecí vývar, recept na kuřecí vývar, kur.vyvar

Suroviny:
skelet kuřecí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, libeček čerstvý, pepř celý, koření nové koření, sůl, petržel, nudle polévkové

Přidat fotografie receptu