Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 091 kJ /
739 kcal
Bílkoviny71,13 g
Tuky24,37 g
Vláknina12,85 g
Cholesterol 485 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy52,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Krok 2: Brambory nakrájíme na kostičky. Kapustičky očistíme, odřízneme košťálky a případně odstraníme vrchní lístky. Zeleninu vložíme do vařícího základu a vaříme do změknutí, cca 15-20 minut. V polovině varu vložíme knedlíčky a společně dokončíme. Na závěr polévku dochutíme majoránkou, pepřem (nebo chilli), případně přisolíme a posypeme petrželkou. Krok 3: Knedlíčky: K masu přidáme vejce, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme menší knedlíčky.

Zveřejněno 4. 1. 2020

Poznámka autorky maris

Nejdřív připravíme jeden knedlíček a dáme ho vařit na zkoušku. Kdyby se rozpadal, přidáme do směsi strouhanku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4zo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4zo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Recept mě zaujal, v týdnu uvařím.:-) Doufám, že bude chutnat i mému muži.

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí a foto je nádherné :-K

ingi79: jsem moc ráda, děkuji:-K

Výborný recept. Chválím.

Dobrá polévka, zajímavá chuť :yes:

JosefZeravicky: děkuji za komentář:-K
já ale ani slůvkem se v receptu nezmiňuji, že bych použila kupovanou strouhanku.:-D Ty rozmixované rohlíky používám na obalování, ale příště zkusím i do knedlíčků, je to dobrý nápad.:yes:
Co se týče kapustiček - tak tady nesouhlasím. Když použiji nějakou surovinu, tak předpokládám, že " odevzdá "svou chuť a vůni do připravovaného pokrmu, i na úkor barvy ( speciálně v polévce barva nehraje tak velkou roli, na rozdíl třeba v salátech.) Přišlo by mi líto je
předvařovat.;-),ale nic proti tomu, každý má svůj způsob:-)

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Podobnou polívečku dělám často, neb si růžičkovou kapustu pěstujeme na zahradě.
Jen ji dám před pouzitím dám na 3-5 minut do vařící vody a pak do studené. Zůstane její krásná zelená barva a navíc nezanechá v celé polívce převládající výraznou kapustovou chuť a vůni, ale jen lehký její náznak, a tím nepřebyje snoubení s masovými knedlíčky.
Není tu jako užtradičně jaký vývar, ale já v tomto případě používám zeleninový, neb masové kuličky tam svoji vůni a chuť přinesou.
Na knedlíčky nedávám strouhanku, natoš kupovanou, neb je tam pomleto vše co pekařom ztvrdlo zbylo , včetně chleba .
Já používám nečerstvé rohlíky, které rozmixuju v mixeru. Vím co dávám a navíc jsou ve spojení s masem krásně nadýchané a nehutné.
Knedlíčky dělám pomocí dvou malých lžiček, jsou menší a přibližně stejné.

Tématické fráze:
polévky recepty, polévka z kapustiček, nejlepší recepty z kapustiček, polévka s masovými knedlíčky

Suroviny:
kapustičky, brambory, protlak rajčatový, cibule šalotka, máslo, mouka, vývar, majoránka, sůl, pepř mletý, petržel, maso hovězí mleté, vejce, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu