Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček po asijsku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 669 kJ /
877 kcal
Bílkoviny86,41 g
Tuky25,33 g
Vláknina52,12 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 4,15 g
Sůl8,47 g
Sacharidy51,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit rýži jak jsme zvyklí a očistíme všechnu zeleninu. Rybu opláchneme, osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na menší kousky. Papričku, zázvor a česnek nasekáme nadrobno, mrkev na nudličky, cibuli, celer (kdo nemá rád, dá cuketu nebo zelí), pórek, papriky i žampiony na plátky. Příprava zabere zhruba 10 minut, ale je dobré si vše připravit a pak rychle restovat. Krok 2: Kousky ryby osolíme, opepříme, poprášíme zlehka hladkou moukou a dáme do rozehřáté nízké pánve na olej opéct cca 5 min. Do rozehřáté hluboké nebo Wok pánve dáme olivový olej, přihodíme zázvor, česnek, chilli a cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, promícháme a dáme ostatní zeleninu. Za občasného promíchání restujeme cca 3-4 minuty. Krok 3: Zeleninu odhrneme ke kraji, doprostřed nasypeme cukr a přilijeme rýžový ocet, necháme rychle odpařit a promícháme. K zelenině přidáme rybí i ústřicovou omáčku a 2 lžíce vody. Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
Podáváme s rýží, opečenou rybu poklademe na zeleninu a posypeme nasekanou natí cibulky a koriandru.

Zveřejněno 4. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4AV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4AV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

pazderka83: :-)moc děkuji za komentář a jsem ráda že jsi recept přizpůsobila možnostem - o tom přece vaření je :-K hezký zbytek víkendu

Recept jsem si trošku poupravila: žampiony jsem dala z plechovky, ocet jsem měla jenom vinný a rybí omáčku jsem taky neměla. Ústřičná bohatě stačila. Jako přílohu jsme měli pečené rozmarýnové brambory. Bylo to opravdu výborné, recept budu dělat častěji. :-8 :-K

Tématické fráze:
sumeček recept, sumeček africký příprava

Suroviny:
sumeček africký, sůl, pepř, mouka hladká, mrkev, paprika čerstvá bílá, kapie, pórek, cibule, žampióny, celer, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, česnek, cukr, ocet rýžový, omáčka rybí, ústřicová omáčka, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu