Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Pokud máte rádi pikantní jídlo, tento salát musíte mít v lednici. Jak vidíte dle názvu, je skutečně léty prověřený. Výborně se hodí k letnímu grilování s přáteli, k víkendovému obědu plného masa i k večeři na křupavou topinku.

Hodnocení receptu je 4,5 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby uležení

15 min (15 min příprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 312 kJ /
2 226 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky164,84 g
Vláknina22,62 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 8,78 g
Sůl22,08 g
Sacharidy99,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paprikový salát (papriky) a kapie smícháme s feferonkami pokrájenými na nudličky. Krok 2: Přidáme cibulky nakrájené na kolečka a hrášek. Krok 3: Dále přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky (tenké plátky cca 2-3 mm). Krok 4: Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.

TIP: Nejoblíbenější recepty na zeleninové saláty

Zveřejněno 6. 1. 2020

Poznámka autorky 1974andrea

Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat uvedené množství surovin (váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čistá váha).

V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené strerilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na: https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJV3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJV3

Marie

Komentáře (29)

nalim122: Jojo, staré dobré receptury :-K

salát nemá chybu, musím ho dělat z dvojité dávky, jinak to u nás nemá smysl jedna dávka

Ivona.: Děkuji moc za foto a realizaci :-K

Výborný😋

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Zrealizovaný zážitek nebo jen vzpomínka? :-)

Retro zážitek:-K

Mama-mia: To mám radost, díky. :-K

Výborný! Neměla jsem kulaté feferony, jen naložené špičaté papričky a salát je snad ještě lepší, než kupovaný. Děkuji moc za recept. 5*

1974andrea: To je ono , ten popis chuti, tomu odpovídá zcela přesně! Poměry surovin si upravím. V jednom receptu je dokonce ve vodě na vaření filé, černý celý pepř, nové koření a bobkový list a to tam nemá co dělat !

Veronika.Hrozna: Přidala jsem ti fotku receptu do fotek

1974andrea: To bude salát z rybího filé s majonézou. Tady se tomu říká treska, ono to filé je většinou z tresky. :-K To bude ono ! Hlavní je to koření, co ochutí tu tresku při vaření! Kolik čeho a jak se dochucuje. Jestli v tom je mrkev?

Veronika.Hrozna: Jinak teď jsem nakoukla do receptů ČSN a rybí saláty jsou tu tyhle: Salát z rybího filé s majonézou, Salát z tresky (bez majonézy), Rybí salát ze sleďů, Salát ze slanečků, Slanečkový salát s majonézou a Rybí salát s hořčicí. Víc jich ofocených nemám.

Veronika.Hrozna: Tak já asi nevím, co myslíš. Ten salát v odkazu je taky z tresky.

potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/search?query=treska Já myslela domácí tresku v majonéze , je to ke koupi , jen to má malý problém, nedá se to papat! ČSN na ten salát určitě byla!

Veronika.Hrozna: Verčo, tady nějaký je https://www.toprecepty.cz/recept/62149-rybi-salat-...

casino:
Vzdyt se nic nestalo! :-*:-)

https://www.toprecepty.cz/recept/3831-domaci-tresk...
Veronika.Hrozna:
Omlouvám se:-K
Vy o tresce, já o tresčích játrech :-)

casino:
teď jsem objevila tento recept , ale nezdá se mi v tom ta mrkev. Mrkev se tam nikdy nevyskytuje, teda v těch kupovaných v kelímcích! Ani v minulosti tam mrkev nebyla.

Veronika.Hrozna:
receptík na tresčí salát s majonézou???
Pamatuji si akorát chlebíčky máznuté máslem + tresčí játro+ měsíček citronu + snítka petržele
S majonézou byly "humrové" pomazánky :yes:

1974andrea: Prosím tě, nemáš ještě v moudré ČSN, receptík na tresčí salát s majonézou ??? Asi tady hledám zbytečně, nebo jako obvykle, hledání nefunguje!:-D Nebo má někdo, podobný tady?

Veronika.Hrozna: Tak to jsem ráda, díky Verčo za zprávu a vyzkoušení :-K

Veronika.Hrozna: Velmi se povedl, včera večer jsem dělala. Teď jsem chutnala. Je naprosto perfektní! Už jsem si tak dlouho na salátu nepochutnala. Dobře, že jsi sem ten recept dala.;-)

1974andrea: Rozkaz, ano z konzervy.;-) :-D

Veronika.Hrozna: Verčo, tenkostěnné papriky jsou v pohodě, eidam 3O% a hrášek z konzervy ;-)

Veronika.Hrozna: myslím, že na hrášku to až tak nestojí, hlavní je, vyladit ty papriky:-K Na druhou stranu, prodává se i maličké balení hrášku, kdyby nebylo další využití:-D

hospodyne: Jsi si jista, že nemám použít uvařený mražený hrášek? Dobře, koupím "konzervativce". Budu se držet receptíku, jako klíště ! Přesně v mlíčáku o přestávce , nebo po přednáškách, místo jídelny !

Veronika.Hrozna: dělala jsem nedávno. Neměla jsem feferonky, tak jsem dělala z doma nakládaných pálivých kozích rohů, ubrala jsem na gramáži a dala víc nakládané kapie, protože se mi to zdálo být ostré, hrášek můj nakládaný, eidam třicítku atd. Bylo to dobré, někteří říkali, že moc, ale originál to podle mě nebyl. Podle toho, co máme v paměti, se vyplatí přísně se držet receptury.:-D Miluji tento salát napůl s vlašákem, jak jsme to dřív často v mlíčáku za studií kupovali:-K

<3 Tak se na něj připravuju , dneska jsem našla cibulky, kapii a feferonky ,paprikový salátek a eidam koupím. Jen se zeptám ten paprikový salát ve sladkokyselém nálevu , může být z obyčejných tenkostěnných červených paprik? Eidam jaký, vím že byl neuzený, ale 30%, nebo 45% ! Chuť si pamatuju ! <3 Mohu dát mražený uvařený hrášek, nebo konzervu? Moc se na ten salát těším! :-* Bude to dobrota:yes:!;-)

:yes::yes::-K

Tématické fráze:
domácí feferonový salát, saláty dle čsn, feferonový salát recept, sýrový salát retro, feferonový salát dle dle čsn, feferonovy salát, feferonový salát původní receptůra, feferonový salát čsn, sýrový feferonovy salaty, feferonovy salát recept csn, feferonový salát dle čsn, recept na feferonový salát, čsn.na sýrový salát recept, feferonovvy salát klasický

Suroviny:
paprika, kapie sterilovaná, feferonka, sýr eidam, cibulky sterilované, hrášek sterilovaný, olej rostlinný, omáčka worcesterová, cukr, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu