Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 750 kJ / 1 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 192,81 g |
Tuky | 30,21 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 923 mg |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 78,12 g |
Postup přípravy
Vývar tak již bude naprosto čistý a nevyžaduje už pozornosti. Krok 3: Přidáme cibuli a mrkev rozkrojenou na čtvrtky, rajče, pepř celý, nové koření, stonky celeru a cibulky a v trošce vývaru rozpuštěný bujon.
Zapneme na LOW 10 hodin. Krok 4: Hodinu před vypnutím uvaříme knedlíčky:
V menší misce vidličkou ušleháme vejce s krupičkou, práškem do pečiva a solí.
Hustota by měla být jak na halušky nebo nočky (ne tekoucí a ani moc hustá)
Je-li stále řídká, přidáme mouku.
Když mají tu správnou konzistenci, přidáme pažitku, zamícháme a malou lžičkou děláme knedlíčky, které po částech zavařujeme do vroucí osolené vody.
Hotové vyplavou, počkáme asi minutu, vytáhneme je sítkem do misky a vložíme další várku.
Do hotových knedlíčků dáme kousek másla, nebo lžíci ol. oleje a promícháme. Tak se neslepí. Krok 5: Druhou mrkev nakrájíme na kolečka a dáme zvlášť vařit do měkka.
Zrovna tak i těstoviny uvaříme zvlášť al dente. Krok 6: Prsa nakrájíme na porce a skelety obereme.
Vývar opět přecedíme přes plátno, ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 7: Polévku servírujeme, zdobenou čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře.
Zveřejněno 7. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGVj
Moje poznámka
Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGVj
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 29 minutami
Květákový mozeček
vervla před 52 minutami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 3 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 12 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 16 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 17 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 17 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 17 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 18 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vývar že skeletu,
jak vypadá kuřecí skelet,
kuřecí vývar že.skelet
Suroviny:
skelet kuřecí,
prsa kuřecí,
cibule,
mrkev,
rajče,
bujón gelový,
celer,
cibulka jarní,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
voda,
vejce,
krupice dětská,
mouka polohrubá,
pažitka,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
nudle,
petrželka zelená,
pepř červený
Komentáře (12)